A spune „Imi pare rau!”

de | aprilie 2, 2015
scuze

scuze

In multe situatii de munca si sociale, femeile folosesc de cele mai multe ori fraza „Imi pare rau” drept curtoazie, la fel de mult cum si barbatii spun  „Scuza-ma” sau „Iarta-ma”. Nu exista nici o problema despre aceste lucruri, chiar deloc. Oricum, poate exista un impact negativ  asupra altora  indiferent de cat de des se foloseste cuvantul „Imi pare rau”. Aceste vorbe sunt de cele mai multe ori percepute drept  slabiciuni care demonstreaza caracterul celui care vorbeste.

In situatii personale, exact aceleasi cuvinte pot fi magice chiar, adaucand oamenii impreuna dupa o cearta sau aducand unsentiment de eliberare, de calm si de liniste dupa furtuna iscata de alte cuvinte mai grele. Asadar, care este treaba cu mediile de lucru si sociale?

Gndeste-te la acest lucru un moment. Cat de des auzi la munca un barbat, fie angajat, manager sau sef, sa spuna „Imi pare rau” ? Sunt foare multe sanse ca aceste situatii sa se intample foarte rar. Cat de des auzi totusi o femeie spunand aceste lucruri? Exista o sansa mult mai mare ca acest lucru sa se intample de mai multe ori in timpul zilei, cu siguranta.

A fi politicos si curtenitor este intr-adevar o virtute. A actiona cu grija si cu mintea limpede este o trasatura de valoare. Femeile tind sa fie mult mai curtenitoare, amabile si dragute, dar si de sprijin prin insasi natura lor, decat barbatii. Atunci cand femeile folosesc fraza „Imi pare rau” sau „Scuze”, situatia se intampla sa fie una dintre cele care urmeaza.

  • Acestea nu au auzit sau inteles din prima ceea ce a spus cineva si isi doresc sa li se repete.
  • Acestea uita sa aduca ceva si puncteaza prin acest vorbe ca se vor intoarce si vor aduce inapoi ceea ce trebuie.
  • Acestea nu inteleg sau nu se prinde idee din prima si vor sa li se clarifice situatia.
  • Acestea nu inteleg o anumita prezentare si doresc sa li se repete lucrurile in cauza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *