Activitati pentru stimularea memoriei

de | august 6, 2015

Pierderile de memorie pe termen scurt pot fi un efect secundar de imbatranire sau pot fi cauzate de anumite boli, leziuni, stres sau ca un efect al consumului de droguri. Desi va fi nevoie de timp, cu rabdare si daruire, situatia se poate imbunatati.

Atunci cand stii ca ai uitat de ziua prietenului, de ziua mamei sau ai ratat programarea la medicul dentist, cu siguranta erai sub influenta stresului sau pur si simplu erai atat de ocupat cu alte chestiuni incat ai uitat cele mai simple lucruri pe care puteai sa le indeplinesti. Probabil ca ai avut si un examen la care ai uitat formula de calcul si te-ai straduit enorm sa iti amintesti ceea ce ai citit cu o zi inainte, incat efortul tau a fost in zadar si ai ramas profund dezamagit de nota si implicit de implicarea ta in a da ce este mai bun pentru examen.

            Lucreaza la memoria ta

Probabil ca este timpul sa lucrezi mai mult la memoria ta si sa incerci sa iti antrenezi mintea cu mai multe lucruri si informatii, in scopul de a deveni mai agera si mai ascutita. Creierul nostru poate raspunde la o activitate si isi stimuleaza muschii atunci cand este supus unor exercitii fizice regulate. Atunci cand vei invata sa iti controlezi orice miscare a creierului, acesta te va ajuta sa iti cresti potentialul si sa faci mai multe conexiuni intre neuroni. Poate ca ti-ai dorit dintotdeauna sa inveti sa canti la un nou instrument muzical sau sa inveti notele muzicale de pe partitura si nu ai reusit in scurt timp sa retii elementele cheie ale rigurozitatii muzicale, inseamna ca cerebelul tau nu a functionat in mod normal si nu te-a ajutat sa obtii rezultate pe masura asteptarilor tale.

Unele medicamente pentru memorie te vor ajuta sa iti imbunatatesti capacitatea de concentrare, astfel incat sa te poti concentra mai bine asupra instrumentului muzical si al partiturii, incat sa inlaturi oboseala fizica si psihica. Atunci cand esti mai linistit, cand esti mai calm si intreaga ta musculatura se relaxeaza, automat si creierul are tendinta de a se deconecta de la cele mai multe activitati si va putea sa creeze conexiuni mai puternice pentru memorie, incat la finalul unei luni de medicamentatie sa fii multumit de rezultatele obtinute.

Provocari pentru creier

Medicamentele pentru memorie si concentrare te vor ajuta sa treci cu bine peste sesiune si peste examenele pe care le ai si este bine sa incepi tratamentul cu cel putin o luna inainte de sesiune pentru ca efectele sa fie vizibile si tine minte ca administrarea acestora se face de doua ori pe zi, cate un comprimat si imediat dupa masa. Mai multe activitati, precum cuvintele incrucisate, puzzle-urile sau sudoku stimuleaza mintea si implicit activitatea cerebrala. Desi aceste sarcini pot parea dificile la inceput, este bine sa iti aloci o parte din timpul tau sa le faci zilnic si sa iti provoci creierul sa lucreze mai mult.

De asemenea, interactiunea cu alte persoane te va ajuta sa stimulezi creierul, sa faca conexiuni din trecut cu prezentul si va fi mereu o provocare pentru tine sa stai in alerta si sa fii angajat in recunoasterea si memorarea chipurilor cu care te-ai intalnit.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *