Autismul in mod universal

de | aprilie 16, 2015
autism

autism

Imaginatia si jocurile de imitare a lucrrilor si oamenilor din jur nu sunt deloc amuzante pentru persoanele cu autism. Acestor persoane le place repetitia si rutina, pentru ca doar asa s-au obisnuit si pot sa faca fata vietii acesteia. Asadar, ceea ce poate parea destul de grozav pentru o persoana fara autism, poate fi de fapt foarte deranjant si suparator pentru cineva care sufera de aceasta tulburare.

Persoanele cu autism iubesc activitatile simple si repetitive, insa acestea pot trece gradual si la rutine mult mai elaborate si mai repetitive de atat. Odata cu varsta, creste si nivelul de intelegere si se mai dezvolta putin activitatea de zi cu zi si obisnuintele celui cu autism.

Mai multor persoane cu autism le plac filmele si desenele animate foarte simple, in genul celor pentru copiii de pana in 3 ani. La fel ca si copiii foarte mici sau ca bebelusii uneori, persoanele cu autism de varste mai mici pot sa inteleaga mai greu anumite lucruri, activitati si concepte si de aceea desenele animate de pe unele canale de televiziune, li se pot parea frumoase si le pot atrage atentia.

Persoanele cu autism se implica de cele mai multe ori in miscarile stereotipale. Adica, asa cum ati vzut majoritatea dintre voi pe la televizr si in filme, autistii pot sa-si miste degetele, mainile, capul si chiar tot corpul in mod repetitiv.

Nu se stie de ce acestor persoane cu tulburarea autista le place sa efectueze aceste rutine si miscari, dar cert este ca asta sta ine lementul lor si tine de zona lor de confort. Pana si bebelusii si sugarii se vor implica in aceste miscari inca de mici, insa odata cu varsta si cu devzoltarea controlului de sine, multe dintre aceste comportamente fizice vor descreste si chiar vor stopa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *