Calculatorul meu second hand

By | aprilie 30, 2015

calculator

Second hand suna atat de rau cand te referi la electrice si electronice sau la piese de imbracaminte si la incaltaminte? Nu neaparat, iar eu iti pot spune cu mana pe inima ca un calculator second hand este de cele mai multe ori un calculator foarte bun pentru multa lume, mai ales daca nu iti poti permite altceva sau daca vrei sa-ti incepi o mica afacere ca blogger freelancer.

Mai important este sa ai o conexiune buna la Internet, decat sa ai cine stie ce calculator modern si de ultima generatie de pe care nici nu stii de unde sa intri in meniu. Mi-a mai spus mie cineva ca isi cumpara monitoare second hand de pe Internet, de pe magazinele online de acolo si de atunci am incercat si eu sa caut sa imi alcatuiesc propriul meu calculator fuctionabil din mai multe piese second hand.

Sa nu credeti totusi ca, daca aceste piese sunt la mana a doua, sunt si foarte ieftine sau cu mult mai ieftine decat niste piese noi , pentru ca nu este deloc asa. Preturile variaza, la fel ca si calitatea, la fel ca si uzura si aspectul. Iti poti lua o unitate second hand de la cineva care de abia s-a atins de ea sau care o avea dar nu se folosea de ea si prin urmare si costul este mai mare decat in cazul unei piese de calculator uzate in timp, dar si performanta acesteia este una la fel de mare ca si in cazul unei piese noi de calculator.

Dorind sa am un calculator doar al meu, mi-am pus la punct un buget de cateva milioane de lei si am cautat pe Internet sa vad ce posibilitati as avea. Rezultatele au fost variate si multe, insa pana la urma in mod recent mi-am achizitionat un laptop la mana a doua cumparat la indemnul unui prieten avand in vedere componentele sale extreme.

Ma saturasem de a mai purta dupa mine acelasi vechi calculator, cu unitatea greoaie si care huruia mereu, dar si cu monitorul bombat si deloc practic, in perioada facultatii si pe unde mai stateam cu chirie. Noroc de site-urile de piese de calculatoare second hand, cu monitoare, unitati, tastaturi, mouse-uri, boxe si alte componente necesare.

De multe ori, alternativa unor piese de calculatoare uzate puse cap la cap, poate oferi un rezultat final de exceptie si functionabil, mai degraba decat achizitionarea unui calculator plin de trasaturi diverse si de specificatii aparte pe care de cele mai multe ori nici nu le intelegi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *