Cand sa mergi la urgente si cand sa stai acasa

de | decembrie 29, 2014

Nu mai incape indoiala: sistemul de sanatate este foarte scump. Chiar si cu asigurare, poate fi destul de greu sa acoperi toate cheltuielile si a urma toate acele reguli date de asiguratorii de santate poate fi destul de derutant. Insa doua lucru exista si oamenii nu le inteleg: faptul ca plata pentru o internare de urgenta poate fi destul de scumpa, pana la sume foarte mari de bani per vizita in cazul unor companii de asigurari si, in functie de zi si de oras, timpul de asteptare al departamentului de uregente poate fi si pana la 20 de ore, asadar este foarte important sa te gandesti bine daca sa mergi la camera de urgente sau sa ramai acasa si sa te ingrijesti singur sau daca ai nevoie de acest lucru sau nu.

De ce timpul de asteptare este atat de lung?

Atunci cand oamenii ajung la o camera de urgente, acestia sunt sortati, ceea ce inseamna ca, de fapt, urgenta ta este clasificata dupa grad alaturi de a celorlalti oameni de acolo si oamenii cei mai bolnavi sunt primii la rand. Ah, si ca sa facem totul mai clar, cine este adus acolo cu ambulanta este cu siguranta luat primul in ingrijirea medicilor de la urgente.

De exemplu, daca cineva este adus la spital cu o ambulanta din cauza unui accident de masina, dar are doar cateva zgarieturi si vanatai, este luat primul in grija si este trata mai inainte de un pacient cu mai mari probleme dar care a fost adus acolo de rude sau de familie. Trebuie sa fie o cale prin care sa-ti masori gradul de boala, care sa includa plangerea ta in legatura cu ceea ce nu este in regula si cu prezentarea completa a afectiunii, si de asemenea si a semnelor vitale (tensiune arteriala, puls, temperatura, gradul de durere). Acestea fiind spuse, serviciile medicale de urgenta trebuie folosite doar atunci cand simti nevoia cu adevarat, nu doar pentru a ajunge mai repede la spital si a fi ingrijit cel dintai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *