Cand se foloseste vidanjarea?

By | martie 24, 2015

Vidanjarea este operatiunea prin care se goleste sau se curata gurile de scurgere, haznalele etc. In vederea utilizarii acestei actiuni este necesar un container, denumit bazin septic vidanjabil. Acesta este folosit in zonele rurale, deoarece aici casele prea departate intre ele pentru a se folosi un sistem normal de canalizare, instalarea unuia necesitand costuri ridicate. Astfel, oamenii din aceste zone fara canalizare si unde panza freatica este foarte apropiata de suprafata si are un debit mare isi instaleaza propriile aparaturi de tratare a apei menajere. Acest bazin septic vidanjabil este alcatuit din diverse materiale, ca fibra de sticla, masa plastica si cu insertie de nisip, avand un grad mare de duritate.

Cautand informatii despre servicii vidanjare am descoperit ca firmele care se ocupa cu aceasta activitate mai pot oferi si alte tipuri de lucrari, precum desfundari si curatari de canalizare, stropirea spatiilor verzi contra daunatorilor, spalarea spatiilor si incintelor betonate, precum si a piscinelor, decolmatari si denisipari; decolmatarile se refera la curatarea canalelor sau bazinelor de materialul aluvionar ce s-a depus in urma scurgerilor apelor, iar denisiparea este acel procedeu de curatare al obiectelor aflate in in apa de nisipul depus prin decantare.

Un bazin vidanjabil este un bazin executat din pereti din fibra de sticla, tevi polietilena sau polipropilena, avand diferite si sunt fabricate tinand cont de cerintele cumparatorului, existand mai multe posibilitati pentru dimensiunea sa. Bazinul acesta poate colecta totalitatea apelor manajere iar atunci cand atinge limita si se umple, necesita vidanjarea. Acest sistem inlocuitor al canalizarii este probabil printre cele mai intalnite, fiind adesea din beton (chiar daca este lucrul acesta este mai putin recomandat de catre specialisti), deoarece este usor de realizat si nu contravine legilor in vigoare – bazinul este etans, ceea ce inseamna ca nu contamineaza mediul inconjurator si reprezinta o solutie destul de ieftina pentru epurarea resturilor apelor menajere. Un dezavantaj, totusi, il constituie faptul ca necesita destul de des golirea substantelor adunate in interiorul sau. Unii dintre cei care folosesc sistemul fac gauri pe fundul fosei si in peretii de beton pentru a scapa de vidanjarile dese, astfel incat apa menajera ajunge sa se infiltreze in sol.

Bazinul vidanjabil este o alternativa economica avand ca scop final asanarea retelelor de apa dintr-o arie din care lipseste un sistem central de curatare a apelor menajere. Bazinele au capacitati limitate din punct de vedere al volumului de epurare posibil si sunt de cele mai multe ori individuale. Acestea au dimensiuni variabile, depinzand de pretentiile clientului; tinand cont de aceste dimensiuni, bazinele sunt prevazute cu canelurile necesare. Stuturile de alimentare si vidanjare sunt sudate cu acelasi material din care este confectionat si rezervorul; acest rezervor se poate inchide cu capac simplu detasabil sau cu un capac de vizitare.

In calcul trebuie luat si spatiul ce urmeaza sa il ocupe acest bazin vidanjabil, deoarece daca se realizeaza la dimensiuni mai mari, beneficiarul va putea sa il goleasca mai rar; sa nu uitam, insa, ca o masina de vidanjare poate realiza operatiunea aceasta cu aproximativ 9 mc de apa uzata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *