Cazuri misterioase in medicina

de | decembrie 7, 2014

Un caz mai special si mai greu de dat de cap in lumea medicinei s-a intamplat anul trecut inainte de Craciunul din 2013, cand o fetita a fost dusa la spital de mama ei din cauza unei simple raceli. In acet an, fetita isi va sarbatori Craciunul  intr-un scaun cu rotile si fara a-si putea exprima sentimentele legate de starea ei de spirit asa cum a putut sa o faca anul trecut.

Doar cu trei zile dupa ce a fost diagnosticata cu simptome de raceala, fetita a incercat sa se dea jos din pat dimineata si nici nu putea vorbi. Ingroziti, parintii ei s-au grabit cu ea la spital. Acestia au fost socati atunci cand doctorii le-au diagnosticat fetita cu o encefalomielita diseminata acuta.

Cunoscuta drept ADEM, afectiunea incepe atunci cand sistemul imunitar ataca mielina, care intepeneste nervii din creier si din coloana. Materia alba din creier si din coloana devine extrem de vulnerabila fara aceasta mielina. Odata ce aceasta scoarta este patrunsa, paralizia si orbirea poate interveni.

Doctorii nu pot confirma sau nega acuzatiile parintilor cum ca tratamentul pentru raceala care i-a fost acordat fetitei este cauza afectiunii ei. Parintii fetei au facut cercetari masive legat e de acest lucru si refuza sa creada ca vaccinul nu este vinovat. Expertii medicali au confirmat faptul ca exacta cauza a ADEM este necunoscuta si ca rezultatele a catorva teste efectuate pe fetita sunt cu toatele incocludente atunci cand vine vorba despre determinarea manierei in care fetita a luat aceasta afectiune.

Viitorul arata foarte trist pentru fetita, cu toate ca doctorii cred ca exista o mica sansa ca simptomele ei sa fie reversibile. Tatal acesteia trebuie sa isi poarte fetita peste to pe unde ar merge, neputand sa-si ajute fetita in orice alt fel. Asemenea cazuri medicale sunt regretabile si foarte triste, mai ales cand vine vorba despre persoane tinere care ar parea ca au toata viata inainte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *