Berea este una dintre cele mai consumate bauturi alcoolice din lume si o treime dintre toti oamenii planetei consuma asa ceva(dupa apa si ceai binenteles). Oamenii de peste tot din lumea iubesc berea. Un american obisnuit consuma in medie pana la 23 de galoane din aceasta bautura pe an. Insa cunosti care tara detine consumul cel mai mare de bere pe cap de locuitor? Sau care este cea mai tare bere din lumea?
In Amsterdam, alcoolicii sunt platiti in bere. Pentru curatarea strazilor oraselor, localnicii alcoolici primesc 10 euro, jumatate de pachet de tabac de rulat si cinci beri ca plata de la organizatiile finantate de guvern.
Steven Petrosino din New Cumberland, Pennsylvania, a dat gata 1 litru de bere in 1, 3 secunde in anul 1977, lucru ce l-a facut World Beer Chugging Champion potrivit cu Guinness Book of World Records. Berea este una dintre cele mai vechi bauturi preparate vreodata, datand posibil inca din Neolitic sau 9500 inaintea lui Iisus Hristos.
In anul 1814, aproape 400.000 de galoane de bere au inundat cateva strazi din Londra dupa ce aun butoi de bere urias s-a spart in parohia St. Giles. Cea mai tare bere din lume este Brewmeister „Snake Venom“. In timp ce berile obisnuite au aproximativ 5% alcool, acest produs alcoolic scotian face ca stomacul sa-ti arda la 67,5% alcool.
Cercetatorii de la Stanford au descoperit faptul ca bulele de la bere creaza o bucla care sifideaza gravitatia. Bulele se ridica in centru acolo unde frictiunea sticlei este mai mica si da pe dinafara atunci cand varful este supraaglomerat.
Egiptenii antici au construit piramidele sub efectul consumui de bere. Potrivit lui Patrick McGovern, un arheolog de la Universitatea din Pennsylvania, muncitorii piramidelor primeau aproape patru litri de bere pe zi. Berea previne pietrele de la rinichi. Un studiu publicat in Jurnalul American de Epidemologie a estimat faptul ca o sticla de ere consumata in fiecare zi reduce riscul de aparitie a pietrelor la rinichi cu 40%.