Cele mai mari incasari din filme

de | decembrie 10, 2015

„Open Water” este un horror psihologic din 2003 care a avut un buget de doar 130,000 de dolari, in schimb realizand incasari in valoare de 54,7 milioane de dolari. Acest film grozav este bazat pe povestea adevarata a unui cuplu american,  Tom si Eileen Lonergan, care au fost lasati in urma accidental in cadrul unei excursii de scuba-diving.

Aceasta productie cinematografica a costat in jur de 130,000 de dolari pentru realizare si a fost cumparata de Lions Gate Entertainment pentru suma de 2,5 milioane de dolari. Filmul a ajuns intr-acolo incat a avut realizari in valoare de 55 de milioane in toata lumea, 30 de milioane de dolari venind doar din box office-ul nord american.

“Slacker” este un alt film care a avut un buget mai mic de realizare, de doar 23,000 de dolari, in schimb avand incasari de 1,23 milioane de dolari. Aceasta drama comedie a fost produsa si scrisa de catre Richard Linklater si a fost nominalizata pentru Grand Jury Prize – Dramatic at the Sundance Film Festival.

Un film aparent fara vreo poveste anume, „Slacker” urmareste mai multe personaje bizare in timp ce se prezinta pentru cateva minute in fata camerelor discutand despre teme centrate in jurul clasei sociale, terorismului, somajului, marginalizarii politice si in jurul controlului media.

“Paranormal Activity” este un alt film de groaza ce a avut un buget de realizare de doar 15,000 de dolari, si obtinand in schimb dupa lansare venituri in valoare de 193,3 miloane de dolari, o suma record in industria filmului. Scris, filmat, editat si regizat de catre Oren Peli, „Paranormal Activity” este un horror supernatural care se axeaza pe povestea unui cuplu tanar, Katie si Micah, care este bantuit de o fiinta supranaturala si a raului.

A fost lansat pentru prima data in data de 14 octombrie 2007 ca parte a Screamfest Film Festival. Dupa acestea, a fost cerut de catre Paramount Pictures, modificat, si i-a fost acordata o lansare limitata in Statele Unite pe data de 25 septembrie 2009, urmata de o lansare finala pe  data de 16 octombrie 2009.

Acest film a beneficiat de castiguri in valoare de 108 milioane de dolari in box office-ul american si 85 de milioane de dolari pe plan international cu un total in valoare de 193 milioane de dolari. Un mare succes, cu adevarat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *