Chrome incorporeaza Google Now

de | mai 28, 2014

In caz ca esti un utilizator care folosea mai mereu functia Google Now de pe tableta sau pe smartphone vei fi destul de incantat probabil sa afli ca Google a implementat functia Google Now si pentru Chrome. Google Now a mai fost disponibil pentru Chrome dar intr-o varianta Beta pe care toti utilizatorii o putea folosi. In momentul de fata stadiu Beta s-a incheiat si Google Now este disponibil si pe Chrome. Asadar poti naviga pe internet prin simplele comenzi vocale.

Pentru a folosi aceasta functie va trebui sa rostesti cuvintele „Ok, Google” pentru a putea initia sistemul de recunoastere vocala. Vei rosti numele site-ul dorit si Google va accesa adresa introdusa. Deocamdata cei de la Google nu au spus daca sistemul va continua sa inregistreze dupa ce a fost accesat site-ul web dorit. Ideea este ca astfel de inregistrari ingreuneaza foarte mult browserul celor de la Google, lucru ce nu credem ca si-l doresc. Daca doresti sa ii ajuti sa imbunatatesti sistemul de reunoastere vocala o poti face prin accesarea tooltip-ului prezent in campul de cautare de pe pagina Google.

Desi nu credem ca Google va continua sa asculte ce avem de zis dupa ce folosim functia Google Now in Chrome, ar trebui totusi sa fim prudenti. Nu stim cand ne vom trezi ca Google este capabila si are dreptul de a face acest lucru.

Cei de la Google doresc sa perfectioneze sistemul si sa fie si mai anticipativ decat pana acum. Spre exemplu daca esti in drumul tau spre aeroport si constientizezi faptul ca ti-ai uitat boarding pass-ul in drumul tau spre poarte de la care pleaca avionul. O simpla comanda vocala catre Google Now in aceasta privinta va face smarphone-ul dumneavoastra sa va afiseze o varianta digitala a boarding pass-ului ce poate fi verificat la imbarcare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *