Combatarea stresului la locul de munca

de | octombrie 14, 2015

stres muncaToamna este un timp al melancoliei si al stresului, in general. Incepe scoala, munca pare mai grea iar vremea de afara ne face sa ne simtim chiar si mai rau de atat. Dar, nu trebuie sa lasam sa se intample asta. Nu mai avem soare, nici macar un soare mic care sa ne bucure cu lumina sa zilele de octombrie. Desi suntem abia la jumatatea acestei luni, soarele a disparut de tot, s-a iinstalat iarna destul de repede.

Dar ce trebuie sa facem ca sa combatem stresul de la lucru pe timp de toamna, asta pentru a fi mai productivi si mai plini de forte proaspete?

Ordonarea biroului

In primul rand, pentru a ne simti bine la locul de munca propriu, ar trebui sa avem grija de infatisarea locului in care stam si lucram. Arunca tot ceea ce este vechi si curata-ti biroul astfel incat sa nu te deranjeze sau disturbe nimic de la lucru. Nu numai biroul de acasa sau locuinta in sine are nevoie de ordine si curatenie, ci de asemenea si biroul de la job.

Nu dormi mai mult, trezeste-te mai devreme

In loc de a sta in pat pentru inca 15 minute, desi stii ca imediat trebuie sa te trezesti si sa te pregatesti pentru munca, mai bine profita de cele minute si da-te jos din pat. Oricat de calduros ar fi acesta si confortabil, mai bine ar fi sa mergi la baie, sa te speli pe fata cu apa rece, sa te machiezi, sa iti pregatesti hainele si sa iti pui ordine in ganduri pentru ziua care urmeaza.

Nu va tine mereu aceasta stare

Nu tuturor ni se intampla sa ne simtim asa stresati si rau pe timp de toamna. Persoanele care sunt vesele in permanenta nu vor avea nici o problema cu asta. Daca te vei obisnui sa zambesti si sa vezi partea plina a pahatului in toate situatiile, atunci ferice de tine.

Un comentariu la „Combatarea stresului la locul de munca

  1. Delia

    Mediul de lucru trebuie sa fie unul relaxant si productiv in acelasi timp. Stresul nu aduce decat rezultate slabe. Eu am apelat la niste tapete. Am gasit pe http://www.xtdeco.ro si le-am pus foarte usor. Au tot felul de modele care te fac sa vii cu placere la job si iti ofera o stare de bine..deci char e o varianta!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *