Concediu in Londra

de | decembrie 4, 2014

Am fost de curand in Londra, capitala Regatului Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord si pot spune ca am fost cea mai mare norocoasa, dupa cum m-au numit si localnicii, deoarece am prins o vreme mai mult decat nemaipomenita, soare si cer senin. Nu a fost tocmai un concediu in toata regula de mai multe saptamani sau cel putin de o saptamana, ci a fost doar un frumos weekend prelungit.

Drept una dintre cele mai sarbatorite si populare orase capitale din lume, Londra are multe atactii turistice istorice si culturale de descoperit de catre toti turistii e merg acolo pentru prima oara, ca si mine de altfel. Acest oras este vizitat de mii de calatori din toate colturile lumii. Urmatoarele locuri sunt unele dintre cele mai populare atractii turistice de vazut si de vizitat in acest oras remarcabil de pe Tamisa.

Shakespeares Globe Theatre

Construit in anul 1599, originalul Glob a fost distrus de un incendiu. Oricum, o replica a acestuia a fost construita in anul 1997 drept omagiu pentru unul dintre cei mai indragiti dramaturgi din Anglia. Iubitorii de literatura din tot jurul lumii pot vizita aceasta replica a teatrului pentru a se bucura de interpretarile si de magia vietii de teatru din vremea lui Shakespeare.

British Museum

British Museum este unul dintre cele mai ilustre muzee din intreaga lume. Acest muzeu contine nepretuite colectii de arta si antichitati din toata lumea. Tot ceea ce poate fi regasit acolo are legatura cu trecutul si istoria Marii Britanii in asociere cu toate poparele si civilizatiile care au avut vreun fel de legatura cu acest stat.

Printre atractiile muzeului se numara si o mumie egipteana datand din anul 3300 inainte de Hristos, comorile minoane si statuia lui Venus. Iubitorii de arta si de frumos nu ar trebui sa rateze intrarea in acest muzeu, mai ales ca este si gratis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *