Consumatori mai fericiti

de | februarie 26, 2015

A te asigura ca ai tai clienti si consumatori sunt fericiti datorita produselor si serviciilor tale, dar mai ales de calitatea acestora, este un adevarat factor important cheie in succesul unei afaceri. Nu numai ca cei mai nefericiti consumatori nu se vor intoarce sa cumpere si a doua oara de la tine, insa este probabil si foare posibil ca acestia sa zica si lucruri negative altor oameni despre tine, si asta ii va mentine si pe altii la distanta si deaprte de a mai face afaceri cu tine.

Clientii satisfacuti si multumiti este mai probabil sa se intoarca la tine si sa te mai recomande si altora, asadar ai parte de o situatie de castig dublu. Insa, acesta este un caz grozav si ideal si trebuie sa te ocupi cu adevarat bine de afacerea ta pentru a reusi sa iti fidelizezi clientii si sa ii faci sa iti devina loiali.

A-ti face clientii fericiti nu este numai despre a respecta norma cum ca „Clientul are intotdeauna dreptate”, si nici cum ca „Clientul ostru, stapanul nostru”, ci mai degraba tine de o filosofie de viata corecta. Aceste doua abordari pot duce de fapt la o versiune de „noi” versus „ei” care se poate intoarce la un moment dat.

A asigura servicii exceptionale pentru clienti nu este doar despre  faptul ca cineva are dreptate si altcinev nu. Este mai degraba despre a face ceea ce trebuie pentru a-i multumi si a le acoperi nevoile. Serviciile reale pentru clienti se rezuma la a cunoaste exact care sunt nevoile si asteptarile acestora-si mai ales asigurarea acoperirii acelor nevoi si ale astepatarilor ce vin la pachet.

Pentru a avea niste clienti multumiti si care sa te recomande si la altii, trebuie ca mai intai sa le asiguri produse sau servicii care sa functioneze si sa dea rezultate asa cum promit-si aici intervine ideea calitatii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *