Cum sa-ti incalzesti casa intr-un mod eficient

de | martie 7, 2016

 

Te-ai intrebat vreodata de ce tot mai multi romani aleg sa se debranseze de la caldura si apa calda livrata prin sistem centralizat? Raspunsul e mai mult decat evident: cheltuielile sunt mari in astfel de situatii – ajungi chiar sa platesti pierderile de pe retea fara ca energia termica sau apa calda sa fie livrata constant si la timp.

Chiar si in cazurile in care se alege debransarea, impreuna cu solutii mai moderne cu privire la incalzire, se necesita pastrarea unei eficiente specifice prin optimizarea consumului si a cheltuielilor. Este nevoie astfel de sisteme inteligente de monitorizare, control si reglare a agentului termic – solutii oferite de profesionistii Salus Controls Romania.

Sisteme inteligente pentru controlul si monitorizarea caldurii

          Daca ceea ce cauti este o modalitate prin care sa mai economisesti, reducand cheltuielile lunare cu incalzirea si apa calda, poti gasi usor o solutie apeland la produsele oferite de Salus Controls.

Ca proprietar de centrala termica individuala, de apartament, pentru o casa sau vila, stii foarte bine ca poti eficientiza consumul accesorizand-o cu un termostat. Un astfel de dispozitiv iti permite sa reglezi in mod constant temperaturile dorite in camere, chiar si individual pentru fiecare zona in parte. Mai nou, astfel de sisteme pot fi controlate si prin intermediul PC-urilor, laptopurilor sau smarphone-urilor.

Daca seria standard sau seria de termostate S-line de la Salus Controls ofera caracteristicile specifice, noutatea este adusa de termostatele si sistemele inteligente iT500 si iT600. Acestea permit accesul online, prin aplicatii dedicate, la sistemul de incalzire si la cel ce tine de apa calda menajera. Direct de pe PC sau de pe smartphone, proprietarul se poate conecta si seta temperaturile pentru zonele vizate, poate regla individual fiecare zona de incalzire si chiar si nivelul temperaturii apei calde menajere.

Prin simpla instalare a unui astfel de sistem orice proprietar poate sa beneficieze de incalzire dupa preferinte: poate incalzi o singura camera, daca asta doreste, sau poate regla individual temperaturile in zonele cele mai frecvent circulate din locuinta. Indiferent daca incalzirea se realizeaza prin radiatoare sau actuatoare termice (varianta incalzirii in pardoseala), zonele pot fi gestionate eficient.

Pentru un control individualizat, sistemul iT500 sau noul sistem iT600 necesita montarea unui termostat pe fiecare zona de incalzire, Pot fi gestionate astfel maxim 10 zone de incalzire – in varianta standard – si pana la 30 de zone de incalzire – situatie in care trebuie achizitionate licente aditionale pentru sistemul sus-mentionat.

Alaturi de astfel de sisteme inteligente, Salus Controls mai pune la dispozitia doritorilor si pompe de recirculare, controllere pentru acestea, ori actuatoare termice pentru gestionarea incalzirii in pardoseala. Nu lipsesc din oferta Salus Controls nici serviciile aditionale si suportul tehnic, in asa fel incat solutiile oferite sunt de fiecare data completate de consultanta si asistenta necesara alegerii celei mai bune variante pentru monitorizare si optimizarea consumului de agent termic dintr-o locuinta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *