Cum se produce muzica

de | octombrie 9, 2015

muzicaMuzica este ceva incredibil. Nu numai ca ne ajuta sa ne relaxam, sa ne simtim bine si sa ne dezvoltam creativitatea, dar de asemenea muzica este una dintre cele mai mari stiinte ale lumii. Chiar asa este, si sunetul are la baza o serie de principii legate de fizica si de alte stiinte exacte.

De exemplu, valurile care se propaga atunci cand ascultam muzica, adica undele de sunet, seamana cel mai bine cu valurile marii. Cum anume se intampla asta? Daca vei vedea un val dintr-un lac sau din ocean intr-o zi urata cu vant, iti vei da seama ca acel val care a pornit suflat de vant intr-o anumita directie se izbeste la un moment dat de un alt val care vine si el inspre tarm sau invers. Rezultatul va face ca acel val sa se transforme intr-o coama mult mai mare de apa, deoarece sau impreunat doua valuri si au creat unul dingur. Asa se intampla si in cazul muzicii, partile mai mici ale undei de sunet se fac mai mari in timp.

Acest lucru este denumit drept un val in picioare sau statator. Daca vei forma un recipient intr-o anumita maniera, undele de sunet vor calatori intr-o maniera controlata, rezultand intr-un val statator previzibil si consistent care creeaza la randul sau un anumit ton. Natura constanta a acestui ton este ceea ce il separa de un zgomot. Asadar, instrumentele cu coarne si corzi ajuta in cele din urma instrumentistul sa produca o serie de unden diferite de sunet. Acordate asa cum trebuie, ascultatorii pot sa iti dea seama ca se aude un cantec foarte special, pe care, poate ca, il vor recunoaste.

Daca membrii unei orchestre isi fac treaba lor, in parte, la tine nu va ajunge decat un zgomot. Insa, daca acestia se vor pune de acord si vor canta o bucata muzicala, atunci asta vei asculta. Asta pentru ca un singur ton nu este ceea ce se numeste muzica. Nu este un anumit tipar muzical.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *