Curs NLP pentru schimbarea vietii

de | aprilie 9, 2015
curs NLP

curs NLP

NLP poate ca este un termen mai neobisnuit pentru romani, dar de fapt aceste initiale vin de la termenul de „Programare neuro-lingvistica”, dar in engleza. Un curs de NLP poate sa ne ajute foarte mult in imbunatatirea vietilor noastre, poate sa ne ajute la constientizarea a ceea ce suntem, a ceea ce ne dorim de la viata si la felul in care ne-am putea schimba pe noi insine pentru a ne fi mai bine in toate aspectele vietii.

In cadrul unui curs NLP sunt prezentate unele dintre cele mai de impact tehnici care ne pot ajuta sa ne schimbam comportamentele, sa obtinem rezultate mai bune si sa atragem mai multe experiente pozitive de viata. Ar trebui sa incercam cel putin odata sa ne programam si sa participam in cadrul unui astfel de curs NLP pentru a vedea unde putem ajunge.

Este atat de simplu sa reactionam la ceva intr-un mod foarte negativ si apoi sa ajungem sa fim destul de stresati si de furiosi din aceasta cauza. Un exemplu foarte bun ar fi cazul in care partenerul de viata sau colegul de la birou te innebuneste la cap si tu te enervezi foarte tare. Urmatoarea tehnica din cadrul unui curs NLP te poate ajuta sa iti neutralizezi emotiile negative in asemenea situatii. Mai mult de atat, poate vindeca si fobii pentru ca permite o viziune obiectiva a situatiei in cauza.

Mai intai de toate trebuie sa identifici acea emotie negativa de care vrei sa te scapi, fie ca este teama de lupi, neputinta de a face ceva sau pur si simplu neagrearea unei persoane. Pune-te in situatia unui observator care priveste obiectiv toata situatia, de la inceput si pana la sfarsit.

Acum joaca acest joc in mod mental dar invers, de la sfarsit la inceput, apoi pe repede inainte si spre final inapoi de la coada la cap.  Da reluare din nou la situatie de la sfarsit la icneput si adauga niste muzica amuzanta in cadrul acestui film mental. Fa asta de cateva ori.

Acum incearca sa revezi in mintea ta acelasi eveniment ca si cum s-ar intampla pe loc. Emotiile catre stimuli ar trebui sa fi disparut sau sa se fi schimbat cel putin. Daca inca mai simti orice tip de emotie negativa, continua sa repeti  acest exercitiu pana cand emotia aceea va fi disparut total.

Mai exista si o tehnica regasita in cadrul unui curs NLP care functioneaza foarte bine atunci cand  te afli intr-o situatie care te face sa te simti fara aparare, fara putere, suparat sau atunci cand ceva negativ ti se intampla. Se schimba intelesul situatiei , facandu-te sa te gandesti la aceasta intr-o situatie mult mai  diferita si mai datatoare de curaj. Cu alte cuvinte, aceasta tehnica iti permite sa incadrezi o situatie intr-un alt fel.

Sa spunem ca tocmai ai fost concediat. Acest lucru este ceva negativ cand te gandesti la asta, insa iti permite sa vezi si alte  aspecte ale acestei situatii. Pentru ca ti-ai pierdut locul de munca, acum esti mult mai deschis la  alte joburi mai bune si poti explora mai multe domenii si segmente de piata care te pot ajuta sa iti dezvolti si alte aptitudini.

Aceasta experienta te va fi ajutat si sa te intaresti un pic mai mult si vei deveni o persoana mai curajoasa chiar. Peste cativa ani, te vei uita inapoi si vei rade de aceasta situatie, initial negativa. Esti convins sa incerci in curs NLP? Pentru ca iti va schimba viata cu siguranta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *