Dansurile Spaniei

de | martie 14, 2015

Ca si orice alta natiune, Spania  gazduieste o multime de studenti si dansatori profesionisti si impliniti din cadrul genului de balet clasic. Multi interpreti si dansatori considera valetul a fi baza  tuturor formelor de dans si este necear mai ales inaintea unor stiluri de dans care se doresc a fi invatate cum ar fi flamenco si jazz. Multe scoli de dans spaniole care invata coregrafia culturala gazduiesc de asemenea  o mare varietate de cursuri de dans pentru toate nivelele de abilitati de dans. Baletul este, si continua sa fie, fundatia lumii dansurilor.

In timp ce nu este un stil de dans in sine, multi dansatori spanioli profesionisti considera castanitele a fi o forma proprie de dans. Acest lucru se intampla deoarece  repetitiile ample si studiile sunt puse in miscare de un dansator de castanete si fara aceasta forma creativa de percutie, mare parte din cultura dansului ar fi pierduta. Ultima idee din expresia artistica  este regasita in executarea simultana a ambelor forme de dans: miscari de step si castanete.

Dansurile spaniole nu mai sunt demult limitate in Spania si multe dintre ele nu sunt nici chiar restrictionate catre idealurile lor. Companiile moderne cum ar fi Alborada Spanish Dance Theatre din New Jersey prezinta variate spectacole de dans spaniole  care dispun de asemenea si de alte stiluri  de coreografie cum ar fi Stepul Irlandez.

Alborada a inceput in 1965 si continua sa sarbatoreasca dansul spaniol intr-o forma unica si amuzanta. Dansatorii companiei interpreteaza la scoala, in biblioteci, in cadrul evenimentelor de vara si  in cadrul programelor  pentru cetatenii mai batrani   si pentru copiii cu dizabilitati medicale. Acestia interpreteaza de asemenea  si cate 5-8 scene de teatru live in fiecare an.

Exista companii fara numar si studiouri similare cu Alborada peste to in Statele Unite ale Americii, si scolile de dans spaniole  prospera si cresc si in alte natiuni in aceeasi masura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *