Daruri ale arborelui de cocos

de | aprilie 28, 2015

daruri cocos

Atunci cand vine vorba despre arborele de cocos, se pare ca folosintele sale sunt nesfarsite. Exista o gramada de produse care apar pe piata si care pot fi folosite din acest arbore minunat. Nici nu este de mirare de ce acest copac esre considerat a fi unul dintre alimentele perfecte.

Arborele de cocos este un membru al familiei palmierilor si la el se face referire ca la „Copacul vietii” in mai multe culturi indigene din jurul lumii. Mai mult pentru ca fiecare parte din aceasta planta poate fi utilizata pentru remedii de sanatate, la fel de bine ca si pentru diverse delicii culinare.

In traditia indiana vedica, cocosul este folosit in ceremoniile sacre si este considerata  a fi o planta divina datorita tuturor proprietatilor sale de vindecare, dar si datorita dulcetii sale. Vezi ce iti poate oferi acest arbore minuna tropical.

  • Zaharul de arbore de cocos. Da, zaharul este zahar. Oricum, aceasta forma de dulceata, creata din seva arborelui de cocos se spune ca ar fi mult mai nutritiva si mai slaba in indexul glicemic. Foloseste acest zahar in retete ca substitut pentru alte zaharuri procesate. Incearca un fel de cristale de zahar de cocos pentru a indrepta pofta de dulce, care este mult mai putin probabil sa iti afecteze nivelul de zahar din sange.
  • Aminoacizi lichizi din cocos. Pentru cei care nu consuma produse din soia, acesta este un fel grozav de a aromatiza mancarurile in loc de a folosi sos de soia. Acesti aminoacizi au un gust dulceag si pot fi folositi in orice reteta care cere sos de soia sau otet.
  • Apa de cocos. Stiu ca nu sunt prima persoana care crede ca apa de cocos este grozava mai ales cand o bei dintr-o nuca de cocos direct cu paiul. Apa de cocos  este noua apa super-hidratanta pentru atleti si pentru cei impatimiti de regimuri sanatoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *