De reparat prin casa

de | mai 16, 2015

de reparatLocuinta in care traim este templul nostru in care zi cu zi ne ducem viata, ne odihnim, mancam, lucram, ne relaxam, dar si care ne asigura un acoperis deasupra capului si un mediu cat mai placut de viata. Este foarte important sa ne asiguram ca fiecare aspect al vietii noastre este cat se poate de bun si asta include si a locui intr-un spatiu propice care ne asigura un trai confortabil. Asadar, trebuie sa ne ocupam de anumite reparatii in casa care nu trebuie sa se interpuna intre noi si viata in tihna pe care am putea-o duce pana la schimbarea domiciliului, eventual.

Curatarea semineelor sau a hornurilor

Fie ca stai la tara sau la oras, tot trebuie sa dispui de un anumit sistem de incalzire pe timp de vreme rece. La tara, cea mai comuna modalitate de incalzire este soba cu lemne si eventual boilerul tot cu lemne. La oras, este vorba despre centrala eletrica, despre boiler sau  poate chiar vorba despre un semineu cu lemne.  Este foarte important sa intretii semineul si sa il cureti pentru a scapa de orice probleme ulterioare.

De asemenea, soba cu lemne trebuie sa fie cat mai bine intretinuta. Odata ce a ajuns la un numar de arderi pe an sau chiar pe luna, o soba necesita intretinere si curatare de cenusa, pentru o functionare optima, insa de asemenea si hornul trebuie curatat de funingine pentru ca aceasta se poate aduna acolo si poate sa duca mai departe la alte probleme legate de foc si de arderea acestuia, dar si de distribuire caldurii. Acelasi lucru este valabil si in cazul semineelor pe lemne.

Costurile la energie

Daca consumul de energie din locuinta ta se inchide deodata, atunci ar putea indica o problema la sistemul de incalzire, ventilatie si aer conditionat.  Trebuie sa inspectezi mai apoi sistemul de izolare si eficienta dispozitivelor care functioneaza in acea locuinta.

Daca se observa o descrestere a eficientei energiei, trebuie sa  contactezi de indata un expert sau un tehnician care ar putea sa rezolve problema de indata. Nu te ocupa singur de asa ceva, pentru ca nu sta la indemana oricui sa faca aceste lucruri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *