Educatia abstinentei

de | iunie 5, 2015

abstinentaEste foarte important sa cunosti cat mai multe despre avantajele si dezavantajele educatiei legate de abstinenta, mai ales daca ai de gand sa iti inrolezi copilul intr-un asemenea program. Ultimul deceniu ne-a adus la cunostinta o rata tot mai mare a sarcinilor la adolescenti la fel de bine ca si cazuri de boli cu transmitere sexuala la adolescenti. Acest lucru a crescut nevoia de asigurare a unei educatii sexuale in cazul elevilor  care sunt pe cale sa devina adolescenti si tineri in toata regula.

Concepte de baza

Educatia sexuala  este un program  in care elevilor le sunt oferite  informatii chiar despre actul sexual in sine la fel de bine ca si despre metodele prin care cineva poate sa evite o sarcina nedorita, ca si pericolul bolilor cu transmitere sexuala. Oricum, anumiti conventionalisti  sunt complet impotriva  acestei idei si cred ca asigurarea de informatii despre contraceptie in cazul tinerilor este echivalentul incurajarii acestora de a face sex.

Pentru acestia, cea mai buna cale de a prevni sarcina la adolescenti este cu ajutorul unui program care sa ii invete pe acestia despre abstinenta totala. Este important de analizat argumentele pro si contro acestui program legat de abstinenta, inainte de a lua vreo decizie pntru copilul tau.

Abstinenta la tineri

Cu toate ca termenul de abstinenta indica perfect ceea ce se doreste a programa un asemenea sistem de educatie, este important de cunoscut si detaliile totusi. Un program de genul se refera la faptul ca adolescentilor le este relatat  faptul ca ar trebui sa ramana abstinenti  de la actul sexuala pana cand se vor casatori si vor putea face copii. Li se spune ca actul sexual inainte de casatorie  este incorect din punct de vedere moral si ar trebui evitat in totalitate de tineri.

Cei care sustin aceasta metoda spun ca sfatul dat legat de abtinerea de la droguri, baut si condus a functionat  in scopul de a preveni tinerii de a se axa pe asemenea activitati. La fel s-ar putea intampla si in cazul sexului, dar cine stie de fapt?

Un comentariu la „Educatia abstinentei

  1. Kalilou

    buna , sunt roxana , la mine se potevirste cu prima sarcina , baiat am ,in momentul acela nasterii baiatului aveam 20 de ani impiniti si l-am conceput in luna septembrie , acum sunt la a doua sarc…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *