Esti profesor? Iata cum poti castiga stima elevilor tai

By | ianuarie 27, 2016

Tocmai ai iesit de pe bancile facultatii si urmeaza sa predai la o scoala?

Ai cativa ani lucrati in invatamant, iar atitudinea elevilor fata de tine te nemultumeste?

Iata cateva idei care iti vor aduce stima si admiratia copiilor:

Daca esti nevoit sa predai unei clase de elevi extrem de agitate, ar fi indicat sa ii tii cat mai mult ocupati. Daca nici lectura individuala sau exercitiile nu ii vor face sa sa concentreze suficient, indicat ar fi sa predai lectia dictand. Astfel cu totii vor fi atenti la ceea ce li se dicteaza si la ceea ce au de scris. Evita cat mai mult sa scrii la tabla, caci astfel vor deveni mai neatenti. Bineinteles, ai putea sa ii scoti pe rand la tabla sa rezolve un exercitiu sau sa explice ceva. Daca ti se pare o idee mai buna, ai putea sa ii iei in ordinea bancilor sau a catalogului si sa citeasca fiecare pe rand cate un paragraf din lectie.

Indiferent ca este vorba despre clasa a 5-a sau a 12-a, mereu se va gasi un elev neascultator. Acesta ar putea sa-i influenteze pe cei din jur si astfel sa deranjeze intreaga ora. Daca nu reusesti sub nici un mijloc sa il linistesti, apeleaza la diriginte sau la parintii copilului. Este foarte important ca intreaga ora sa fie linistitoare si atractiva.

Tinuta profesorului este la fel de importanta. In momentul in care va veti imbraca frumos cromatic si decent, perceptia elevilor va fi una diferita. De asemenea, modul in care comunicam cu ei chiar si in pauze este extrem de important. Nu trebuie sa ne apropiem de ei la fel de mult cum ar face-o un prieten, insa este necesar sa pastrati o oarecare apropiere. Astfel vor deveni mai sinceri si mai interesati de ceea ce aveti de spus.

Prin urmare, tinand cont de aceste lucruri, va veti putea bucura de o ora de curs linistita alaturi de niste elevi activi.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *