Extinderea duratei de viata a bateriei auto

de | decembrie 18, 2015

Pentru orice pasionat de automobile si de calatorii in siguranta cu mijlocul de transport propriu, bateria masinii este piesa esentiala functionarii optime si a deplasarilor in siguranta pe drumurile publice. Una dintre cele mai importante componente ale masinii este bateria sa, dar, in mod surprinzator, este si cea mai ignorata componenta, pentru ca este luata de buna de majoritatea posesorilor de autovehicule.

Totusi, detinatorii atenti si preocupati de functionalitatea masinilor acestora, se gandesc cu preponderenta la extinderea duratei de viata a bateriei auto. Cati dintre noi efectueaza acea verificare periodica asupra acestei piese auto de baza? Se pare ca nu prea multa lume, din pacate. De fapt, bateria este chiar scanteia ce da viata si aprinde motorul unei masini, si nu atrage atentia posesorului sau decat dupa ce aceasta refuza sa mai porneasca din prima.

Si, in cazul unui autovehicul, cel mai rau lucru ce se poate intampla nu este faptul ca trebuie dus in service, ci ii trebuie schimbata cu totul bateria. Deplasarile zilnice peste tot pe unde este nevoie ajung sa uzeze majoritatea componentelor unei masini, bateria acesteia fiind una dintre acestea. Asadar, pentru asigurarea functionarii optime si pentru o durata mai indelungata de viata pentru bateria auto, se impun anumite procese care duc la rezultate pozitive.

Daca nu toata lumea dispune de baterii auto Bosch, asta nu inseamna ca nu se poate asigura o deplasare sigura si extinsa pe categoriile de drumuri pe care se circula. Exista cateva trucuri care ajuta destul de mult orice proprietar de masina sa extinda durata de viata a bateriei auto.

Verificarea nivelului de apa

Verificarea nivelului de apa joaca, poate, unul dintre cele mai importante roluri in intretinerea bateriei masinii tale. Apa utilizata trebuie sa fie distilata sau demineralizata, si realimentarea trebuie sa fie facuta folosindu-se o unealta din plastic sau cauciuc si nimic de genul creat din metal.

Supraalimentarea bateriei trebuie sa fie evitata, insa va trebui, de asemenea, sa asiguri faptul ca lamelele sa ramana mereu scufundate in apa. Daca niveul de apa trece mai jos decat este recomandat, atunci aceste lamele vor incepe sa se deterioreze mai rapid. Pentru a evita asta, adauga mereu apa dupa ce bateria a fost incarcata.

Evitarea drumurilor scurte

Una dintre cele mai simple metode de a spori durata de viata a bateriei este prin evitarea drumurilor scurte, atunci cand acestea pot fi efectuate si pe jos, la pas. Acest fapt este si mai important daca locuiesti intr-o zona cu climat cald. Pornirea unui motor rece cauzeaza condens in sistemul de evacuare, care, atunci cand nu se evapora, cauzeaza acumulari de apa in toba de esapament.

Asadar, daca nu vei pune in circulatie masina suficient de mult incat apa sa se evapore, dupa o perioada de timp, apa acumulata poate sa deterioreze toba de esapament. Cel mai bine este ca, data viitoare cand vei dori sa mergi la magazinul din cartier, cel mai bine ar fi sa faci o plimbare pe jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *