Flapper girl

de | februarie 10, 2015

Imaginea unei fete flapper este cat se poate de cunoscuta in ultima vreme la noi in showbiz sau in general in Romania, mai ales datorita personajelor ca Iulia Albu, cea care a fost considerata o adevarata rebela in moda vremurilor noastre, ceea ce si reprezinta de fapt o adevarata „flapper girl”. Perceptia comuna a unei flapperite are multe de-a face cu comportamentul acesteia, la fel de mult cat are de-a face si cu infatisarea acesteia.

Fetele flapper afisau o totala rebeliune cu privire la autoritate si moralitate la vremea lor, adica in anii ’20. Acestea si beau de asemenea foarte mult in ciuda Prohibitiei, fumau, imbratisau noi tipuri de dansuri socante cum ar fi Charlestonul, Shimmmy, si Blck Bottom, foloseau limbajul in argou, sofau foarte in viteza si isi luau iubiti foarte rapid, dar si locuri de munca. Postura si actiunea erau elemente foarte importante in ceea ce priveste intruchiparea unei flapper girl.

Miscarile rapide si sacadate caracterizate de aceste dansuri populare impuneau brate, spate si picioare dezvelite. Postura unei flapper girl era un tip de postura a unei debutante nepricepute, care de obicei era efectuata din solduri si maini. Aceasta postura moale si apatica nu a fost posibila pana atunci din cauza trupurilor incorsetate  si a fost menita sa implice efectele de dupa ale dezmatului din noaptea anterioara.

In conformitate, stilul flapper a determinat un nou val in moda si in comprtamentul femeilor, a fost un fel de feminizare in masa sau mai bine zis un feminism in masa. Stilurile populare ale anilor 1920 se axeaza pe afisarea tipurilor de corp subtiri si tineresti prin intermediul purtarii de fuste scurte si a taliilor joase. Gabrielle „Coco” Chanel si Jean Patou era cunoscuti mai ales pentru stilurile lor tineresti si sporty. Fata flapper adus aceasta idee la moda la extreme si a purtat cele mai scurte fuste posibil, decolree adanci si neglijeuri sexy.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *