Generatoare de curent pentru situatii diferite

de | martie 6, 2015

Generatoarele de curent reprezinta niste surse de energie electrica foarte potrivite pentru situatii diferite, in special in zonele in care aceasta electricitate lipseste cu desavarsire. Si totusi, aceste generatoare sunt potrivite pentru situatiile diferite doar atunci cand se adecveaza acestora intr-un procent de 100%. Cateva intrebari si trasaturi sunt necesare a fi stiute inainte de a se trece la achizitionarea unor generatoare de curent.

Este foarte indicat sa aveti in vedere pentru ce achizitionati acel generator de curent, ce tip de curent aveti nevoie pentru care ati trecut la o asemenea solutie. Puterea electrica de care dispuneti si carburantul utilizat, dar si automzatizarea sunt iarasi niste componente esentiale ale procesului de dinainte de cumpararea unor generatoare de electricitate. Calitatea curentului, utilizarea unui UPS si amplasarea acestuia sunt iarasi cateva trasaturi  pe care trebuie sa le aveti in vedere in cadrul procesului de determinare a tipului de generator de achizitionat.

Asadar, in cazul in care scopul principal al cumpararii unui generator de curent este de a asigura electricitatea necesara in cazul unei locuinte  sau a unui spatiu de locuit doar in vacante, este nevoie imperativa de un tip de produs de calitate care sa functioneze in permanenta in timpul in care acel imobil este locuit. In cazul in care va doriti asa ceva pentru locuintele permanente, in care stati cu familia, acest lucru nu este deloc recomandat din cauza costurilor excesive ale curentului rezultat.

Daca va ganditi la tipul curentului care este necesar in spatiul de locuit sau in zona in care aveti nevoie de electricitate printr-un generator de curent, acesta poate fi trifazat sau monofazat. Un exemplu de generatoare de curent dupa care m-am axat eu atunci cand am efectuat o cercetare dupa surse eficiente de energie electrica poate fi regasit aici: bracomotoareelectrice.ro

Cu ajutorul unor generatoare de curent electric, se pot alimenta toti consumatorii sau doar o mica parte dintre acestia, cei care sunt vitali. Consumatori exista de mai multe feluri si pot sa apara diferente intre parametrii ceruti la pornire si cei care sunt necesari in procesul de functionare. Pentru acest motiv, trebuie cerut mai degraba sfatul unui electrician specializat.

Si combustibilul utilizat de generator este foarte important, insa tine mai mult de decizia de cumparare a unui automobil. In cazul unui generator de curent, puterea este mai ales cea care determina si genul de carburant ce trebuie avut in vedere. trebuie stiut ca pornirea poate fi mai greoaie in cazul temparaturilor mai scazute la motoarele diesel, dar si riscul marit de manipulare a benzinei spre deosebire de motorina.

Automatizarea observa lipsa ori prezenta curentului si exercita controlul inspre pornirea sau oprirea generatorului. Aceasta trasatura este recomandata in majoritatea situatiilor, in special datorita comoditatii create si mai ales poate in situatiile in care nu este nimeni acasa, dar este necesara o alimentare cu energie in cadrul anumitor consumatori: un frigider, o centrala..etc.

Utilizarea unui UPS  este necesara a fi luata in considerare  in anumite circumstante, cum ar fi si in cazul calculatoarelor, in situatiile in care intervalul de timp dintre intreruperea alimentarii de la retea si alimentarea de la grup nu este acceptabil si trebuie neaparat utilizata o sursa neintreruptibila de curent (UPS).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *