Google ne invita la Tango

de | mai 27, 2014

In urma cu cateva luni cei de la Google au lansat un telefon care era capabil sa capteze imagini din jurul sau in 3D. Mai exact aceste era capabil sa creeze o harta 3D a spatiului in care se afla. Proiectul este numit Tango. Dupa ce au realizat un telefon cu aceasta tehnologie acestia s-au decis sa realizeze o tableta cu aceeasi tehnologie incorporata. Tableta va avea o dimensiune de 7 inch, va fi echipata cu doua camere si va avea integrat un senzor infrarosu care vor ajuta la captarea imaginilor in 3D.

Tehnologia este abia la inceput insa se poate dovedi ca aceasta va avea multe intrebuintari. Printre acestea am putea enumera ca ar putea fi folosita pentru jocurile virtuale pentru un sentiment de realism imbunatatit, sa fie folosit in ajutorul nevazatorilor servind drept un fel de gps care sa-i indrume sau chiar si in arhitectura. Spre exemplu daca vrei sa stii cum ar arata o camera noua alatura garajului casei tale, tableta va proiecta o imagine 3d a acesteia pentru a iti face o imagine de ansamblu asupra ideii tale.

Proiectul Tango are de gand sa produca un numar de 4000 de tablete cu aceasta tehnologie. Smartphone-urile Tango au fost produse intr-un numar mult mai mic, maie exact 200 de unitati. Cei de la Google urmaresc sa creeze un dispozitiv mobil capabil sa capteze imagini in 3D pe care sa le foloseasca cu diverse scopuri. Google a afirmat ca desi tehnologia este la inceput si aceasta nu ar avea utilizari imiediate, acest lucru s-ar putea schimba in timp odata ce dezvoltatorii acesteia vor gasi noi intrebuintari ale sistemului.

In momentul de fata tehnologia 3D pare a fi de viitor, multe companii mari lucrand la sisteme asemantoare. Spre exemplu cei de la Facebook lucreaza la Oculus Rift in scopul de a crea un nou sistem de jocuri virtuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *