Jinmenken si alte legende japoneze

de | februarie 25, 2015

Ti-ai dorit vreodata ca al tau caine sa poata vorbi cu tine, pe limba ta? Ei bine, de ce nu te duci sa iti cumperi un catel de tipul lui Jinmenken? Acestia sunt niste caini cu fete omenesti. Acestia au fost zariti in orasele japoneze sau alergand de-a lungul autostrazilor cu viteze supersonice. Spre deosebire de alte creaturi japoneze bizare si infricosatoare, Jinmenken este destul de inofensiv.

Daca il lasi in pace, acest caine este mai mult ca probabil sa te lase in pace. Insa, daca acstia vor vorbi cu tine, se va intampla in mare parte ca sa te insulte. Insace sunt acesti caini cu fete omenesti de fapt? Sunt niste experimente stiintifice care au luat-o razna si au scapat poate dintr-un laborator secret? Niste suflete de oameni prinse in corpuri de caine?

Ultima cea mai putin ciudata teorie este probabil ceamai potrivita. Potrivit cu aceasta teorie, Jinmenken este de fapt un macac japonez, care are un feld e blana ca de caine si o fata aproape umana.  Nu este atat de greu de imaginat ca, daca ar vedea cineva un macac dupa o noapte mai grea in oras, ar putea sa il confunde destul de usor cu  un caine cu fata de om. „Toarna-mi un alt sake, barman. Incep sa vad caini cu fete omenesti!”

O alta poveste mai scary tine de o moarte provocata de un ventilator. Cu toate ca o moarte provocata de un ventilator poate fi mai mult asociata cu Coreea de Sud, este si asta de asemenea o legenda urbana japoneza-si una care se extinde destul de repede in toata Asia. Premisa este simpla: daca lasi un ventilator electric sa functioneze peste noapte intr-o camera in care dormi, vei muri.

Ideea ventilatoarelor ucigase poate fi datata inca din vremurile trecute, din anul 1920, de atunci cand oamenii erau avertizati de faptul ca ventilatoarele pot cauza stari de ameteala, de greata, de hipotermie, dar si probleme cu respiratia si chiar paralizie faciala. Multumim Domnului pentru aerul conditionat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *