Logo-urile companiilor de masini

de | ianuarie 15, 2015

In plus fata de ideea de a fi o parte esentiala a publicitatii si a identitatii de brand, logo-urile cmpaniilor de masini asigura o puternica imagine vizuala pentru cumparatorii auto. Fiecare producator de automobile are cate un logo unic, multe dintre care s-au schimbat in mod dramatic in ultimii ani. In unele cazuri, aceste logo-uri sunt legate de istoria companiei in cele mai suprinzatoare modalitati.

Abarth. Acum noul logo al masinii de curse de la Fiat, logo-ul Abarth este bogat in intelesuri. Scorpionul reprezinta semnul zodiacal al fondatorului Karl Alberto Abarth iar scutul este un simbol al paiunii si al triumfului. Culorile din spatele numelui reprezinta steagul italian.

Acura. Brandul de lux al Honda include si un logo care arata ca o litera „A” stilizata in centrul unui cerc. Simbolul repreiznta de asemenea etrierul, un istrument de inginerie de precizie foarte important in industria auto.

Aixam. Acum logo-ul pentru Aixam Mega, acest producator francez de micromasini, este simplu si elegant, ilustrand primul nume al companiei originale si ingroand prima litera „A” cu bold in cadrul unui grafic circular.

Alfa Romeo.  Acest brand exotic italian din industria auto are un logo mai complicat, circular incluzand o cruce rosie  si un sarpe verde su un cap de dragon. Aceste simboluri reprezinta orasul Milano, acolo unde a fost infiintata compania.

Aston Martin. Brandurl elegant britanic auto are un logo iconic a unei perechi de aripi  cu numele companiei. O versiune a acestui logo a fost imprimata pe masinile Aston Martin inca din anul 1920.

Audi. Cele patru cercuri ale fabricantului german ce alcatuiesc logo-ul brandurlui reprezinta istoria companiei pentru ca la inceput au fost de fapt patru companii si pana la urma a devenit doar una singura.

Bajoun. Bajoun este un brand al General Motors fabricat si vadur doar in China. Numele inseamna „cal pretuit” si exact acest lucru ilusteaza si logo-ul brandului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *