Madonna – Burning Up

de | august 2, 2015

„Burning Up” este un cantec al cantaretei compozitor Madonna, de pe albumul de debut care ii poarta numele. A fost al doilea extras pe single pe 9 martie 1983, in unele tari fiind lansat ca dubla fata A cu „Physical Attraction”. Cantecul a fost prezentat intr-o varianta demo de catre Madonna companiei Sire Records, care a fost de acord cu inregistrarea piesei dupa ce primul single, „Everybody”, a devenit un hit dance. Madonna a colaborat cu Reggie Lucas, care a produs single-ul, in timp ce John Benitez s-a ocupat de vocea de fundal si riff-urile de chitara. Din punct de vedere muzical, cantecul incorporeaza aranjamente muzicale care contin chitara bas, sintetizatoare si tobe, in timp ce versurile vorbesc despre lipsa de rusine a cantaretei de a-si declara pasiunea pentru iubitul ei.

Piesa a fost lansata cu „Physical Attraction” ca fata B sau ca dubla fata A in unele tari si a primit recenzii mixte din partea criticilor de specialitate, care au observat compozitia mai dura, ritmul mai dance fiind foarte apreciat. Discul single a fost un esec comercial in toate clasamantele, cu exceptia Australiei, unde a devenit un hit de top 20 si in clasamentul dance al Statelor Unite. Madonna a interpretat cantecul in mai multe cluburi pentru a-l promova, fiind apoi inclus in cadrul turneului „Virgin” din 1985. O versiune cu o chitara electrica a fost interpretata in cadrul turneului Re-Invention din 2004.

Videoclipul adiacent cantecului o prezenta pe Madonna in rolul clasic de femeie supusa, taraindu-se pe o sosea goala, asteptandu-si iubitul care parea sa fi venit dupa ea la volanul unei masini. Videoclipul se termina cu Madonna conducand masina singura, insa, concluzionand ca, de fapt, ea detinuse controlul in toata aceasta perioada. Mai multi critici de specialitate au cazut de acord ca videoclipul pentru „Burning Up” a reprezentat inceputul reprezentarii Madonnei ca femeie care preia controlul sexualitatii destabilizate unui barbat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *