Materiale pentru bijuterii

de | ianuarie 21, 2015

Alama. Alama este o alegere populara pentru gablonturi, de vreme ce are o culoare aurie foarte atractiva si ofera o alternativa foarte accesibila la metalele pretioase care sunt mult mai scumpe. Fabricata dintr-o combinatie de cupru si zinc, proprietatile alamei pot varia in functie de cantitatea celor doua materiale folosite in producerea sa. Proportia de cupru si zinc poate afecta de asemenea felul in care bijutierii pot utiliza metalul in produsele pe care le creaza.

Alama este un metal grozav pentru bijuterii din uramatoarele motive:

  • Alama este ideala pentru piesele turnate, ceea ce inseamna crearea de bijuterii din matrite. Multe galonturi sunt create intr-o asemenea maniera.
  • Este un material foarte puternic, ceea ce inseamna ca galonturile fabriocate din alama sunt foarte rezistente si durabile in timp.
  • Alama este extrem de acesibila ca material, de vreme ce nu contine deloc materiale pretioase.
  • In general, alama nu se corodeaza la utilizarile obisnute. Oricum, in functie de continutul de cupru, se poate inverzi dupa o lunga perioada de timp. Alama pura va avea nevoie de o lacuire din cand in cand, insa multi bijutieri aplica un lac transparent peste pentru a evita aceasta problema.

Exista cateva lucruri de luat in considerare in ceea ce priveste siguranta in crearea de bijuterii. Cu toate ca bijuteriile din alama din ziua de azi sunt de cele mai multe ori fara plumb, unele piese de bijuterii din alama vintage contin mici cantitati de plumb. Plumbul poate fi toxic pentru copii si adulti chiar. In plus, alama poate contine de asemenea si aluminiu si nichel, astfel incat oamenii cu alergii la metale ar dori sa evite acest metal.

Bronzul. Similar cu alama, bronzul este un mix de mai multe metale. Deseori, contine cupru, zinc si cositor. Acest metal dragut are un ton de maro caldut, aramiu care merge foarte bine la o varietate de materiale si pietre colorate. Bijutierii au folosit si folosesc bronzul inca de mii de ani. Are multe avantaje mai ales atunci cand este folosit pentru confectionarea galonturilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *