Misiune: rezistenta la maraton

de | aprilie 24, 2015

misiune maraton

Toata lumea a alergat macar vreodata in aceasta viata. Fie ca a fugit de vreun caine, de pericol sau pentru ca a vrut sa slabeasca, alergarea face parte din vietile noastre si toata lumea stie cum sa alerge mai bine sau mai rau. Nu toata lumea alearga la maraton totusi, dar oricine stie sa faca o alergare scurta pe banda sau in parc.

Ce ar trebui sa stii si cum ar trebui sa te pregatesti pentru marea alergare, daca iti doresti sa alergi la un maraton special sau doar pentru in scopuri caritabile. La inceput, ar trebui sa te pregatesti fizic un pic mi mult inainte de marea competitie. Ar trebui sa alergi cel putin 30 de minute pe zi, de 3 sau 4 ori pe saptamana si cel putin 1 ora odata pe saptamana ca sa te obisnuiesti cu pista si cu felul de a alerga.

Pentru urmatoarele 18-24 saptamani, in timp ce pregatirea de maraton progreseaza, asa se va intampla si cu angajamentele tale zilnice legate de alergare. Ceva ce ar putea parea nu atat de mare lucru la icneputul pregatirii tale, poate sa-ti ia destul de mult timp din orele tale libere de zi cu zi.  Asteptarile din timpul pregatirii sunt si ele mari. Chiar daca este un simplu antrenament, acesta te ajuta sa ajungi mai departe si sa iti cresti rezistenta.

Trebuie, asadar, sa te pregatesti atat fizic, cat si mental pentru ceea ce va urma. Pentru ca antrenamentele vor incepe usor dar sigur sa-ti acapareze tot timpul liber, asteapta-te sa devii interesat  de alergare. Nu numai ca iti va fi pasiune si iti va face placere sa alergi, dar vei fi si capabil sa dai sfaturi si sa antrenezi pe altii. Vei citi o gramada de reviste si vei intra pe o gramada de site-uri de specialitate ca sa vezi ce mai este nou si ce ai mai putea face pentru a te pregati pentru marea alergare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *