Mituri legate de sanatate

de | aprilie 3, 2015
mituri sanatate

mituri sanatate

Daca nu mergi la baie sa faci treaba mare in fiecare zi, inseamna ca ai o problema legata de sanatate. Unii oameni au probleme refulate legate de miscarile intestinului gros. Acestia trebuie sa iasa la toaleta in fiecare zi, in fiecare dimienata. Insa, acest tip de comportament si ritual  nu este deloc sanatos decat oricare altul.

Avertizarile sau ingrijorarile cum ca miscarile neregulare ale intestinului ar fi un semn de sanatate precara nu au nici un sens. Daca vrei ca miscarile intestinului tau sa spuna ceva despre sanatatea ta, ar trebui sa consulti graficul sau diagrama Bristol legata de scaun care iti va arata consistenta acestuia. Poate fi un indicator mult mai bun decat regularitatea sau altceva.

Atunci cand coci sau incalzesti mancarea, distrugi nutrientii din alimente. In general, incalzitul de mancare la cuptorul cu microunde nu rezulta de fapt in distrugerea nutrientilor. Se intampla acest lucru doar in cazuri extreme, totusi. Broccoliul, de exemplu, contine un nutrient care lupta impotriva cancerului care este numit sulforapan si care nu se preteaza la incalzitul in cuptorul cu microunde. Efectul nu este exclusiv doar in cazul incalzirii la microunde, nutrientii sunt distrusi de orice tip de gatit.

Atunci cand arzi in jur de 3.500 de calorii, inseamna ca ai slabit cam un kilogram. Slabitul poate fi un complex. Oamenii supersimplifica tot ceea ce vad pentru a primi o mana de ajutor si pentru a-si da incredere in sine. Supersimplificarea este problema in care se incearca a se pune un numar exact asupra numarului de calorii pe care trebuie sa le arda ca sa slabeasca in jur de un kilogram. De fapt, va trebui sa arzi in jur de 2.000 si 5.000 de calorii ca sa pierzi un kilogram din greutatea corpului.

Poti spune cat de bine merge planul de slabit daca te vei cantari in mod zilnic. A lua de bun momentul in care vezi ca ai scapt putin din greutatea pe care o aveai nu este chiar logic. Si instructorul meu de la sala de fitness imi spune ca nu conteaza ce spune cantarul, ci ceea ce vezi tu in oglinda si ceea ce simti tu cu referire la corpul tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *