Nu consuma asta in salbaticie!

de | octombrie 7, 2015

consum salbaticieImagineaza-ti ca esti singur, pierdut, prin padure si singura sursa de proteine pe care ai putea-o consuma este un liliac, care si-asa il vei prinde cu greu. Sa presupunem ca il vei prinde, datorita abilitatilor tale de vanator priceput, ce vei face in continuare? Este adevarat ca multi oameni din toata lumea mananca carne de liliac. Un motiv pentru care se face acest lucru este sursa foarte mare de proteine in care consta un liliac.

Acest animal poate fi afumat, fript sau adaugat in supe. Oricum, liliecii gazduiesc foarte multi virusi, mai multi decat orice alt tip de mamifer de pe pamant. De fapt, se crede ca virusul Ebola care a izbucnit undeva in anul 2014, a avut de-a face cu liliecii din Africa de Vest. Adevaratul pericol nu tine atat de mult de faptul ca vei manca liliac, ci mai degraba de a fi muscat de unul dintre aceste animale, sau chiar zgariat de unul dintre ei in cadrul unei vanatori. Nici macar a intra in contact cu fluidele corpului acestora nu este ceva prea sigur, atunci cand vine vorba despre aceste animale.

Ebola nu este insa singura boala cu care sunt pusi in legatura acesti mici vampiri sugatori de sange. populatia Chamorro din Guam a suferit de rate mari de un fel de afectiune neurologica carem in cele din urma, a fost descoperita a fi din cauza populatiei consumatoare de vulpi zburatoare Mariana, tot un tip de lilieci. Acest tip de mamifer, se crede ca at fi consumat seminte si fructe de plante cicade, din care se obtin neurotoxine. Astfel se crede ca aceste animale au pus in pericol oamenii care le-ar fi consumat. Cel mai bun lucrur de facut in aceasta situatie? Ar trebui sa lasam liliecii in pace si sa ne gasim altceva de mancat, ca Slava Domnului, exista destule asemenea alimente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *