Nu mai judecati femeile din social media

de | august 15, 2015

femeiCu totii suntem vinovati de acest lucru. Stam in spatele computerului nostru personal, a telefonului mobil sau a tabletei, ruland fotografii pe retelele sociale si judecand femeile in mai putin de trei secunde. Feed-ul Instagram-ului este plin de fotografii ale femeilor iar in numai cateva secunde reusesti sa le evaluezi aspectul fizic.

Fiecare dintre noi a facut cel putin un print screen cu o femeie pe care am vazut-o pe o retea de socializare dupa care am trimis fotografia celui mai bun prieten. Daca unele femei au destula incredere in ele incat sa posteze anumite fotografii pe retelele sociale, cine suntem noi sa le judecam? Si de ce ar trebui sa credem ca lor trebuie sa le fie rusine?

Kelly si-a facut un selfie chiar imediat dupa ce si-a facut parul si s-a machiat. Nici macar nu arata atat de bine”;

E prea slaba. E anorexica” sau ”Nu imi place de ea cum arata cu parul vopsit brunet” iar exemplele pot continua la nesfarsit cu astfel de comentarii.

Ce ce in neregula cu noi? Suntem toti oameni si ar trebui sa ne incurajam unii pe altii- bine, suna ca un cliseu, dar este onest. Daca te uiti la cineva si te gandesti ca acea persoana este grasa, te face pe tine sa te simti cu ceva mai slab? Faptul ca cineva care e cu tine te aproba atunci cand sustii ca fotografia unei prietene este urata, face ca imaginea ta sa fie mai frumoasa? Prin faptul ca descurajam pe cineva, incercam sa ne incurajam pe noi insine?

Ca si indivizi, avem puterea de a influenta oamenii din jurul nostru. Data viitoare cand un prieten sau o prietena iti trimite un mesaj rautacios despre imaginea unei femei, nu-i raspunde si nici nu incerca sa te contrazici cu privire la acest aspect. Sansele sunt ca, prietenul care ti-a trimis acel mesaj sa nu iti mai trimita mesaje similare si sa se gandeasca de doua ori inainte de a trimite un astfel de mesaj altei persoane.

Un comentariu la „Nu mai judecati femeile din social media

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *