Personaje din literatura

By | iunie 2, 2015

personaje cartiUna dintre cele mai iubite sau urate personaje din literatura straina este Anna Karenina din romanul omonim. O iubim pentru ca era o femeie care stia sa se distanteze de societate pentru a face ceea ce isi doreste cu adevarat si iubeste pe cine vrea ea, insa o uram pentru ca isi lasa copiii si sotul la o parte si se duce la amantul sau care oricum o dezamageste. Cea mai proasta decizie a acestui personaj feminin  este faptul ca a ales sa se arunce in fata trenului la finalul cartii si pentru acest gest, Anna este cea mai amintita femeie din literatura universala.

Leila – Kiss Me First

Atunci cand outsidera Leila este atrasa in lumea virtuala a lui Red Pill, aceasta devine imediat foarte apropiata de gazda sa si anume Adrian, care o convinge sa il ajute sa curme viata altcuiva prin preluarea identitatii sale si actionarea ca atare. Doar Leila este un personaj enervant si iritant si sincer nu am vrea sa iesim niciodata cu ea ca prietene. Nu ai ce invata de la o asemenea femei si basta.

Becky Sharp – Vanity Fair

Poate cea mai faimoasa anti-eroina a tuturor timpurilor, interpreta principala a autorului  William Makepeace Thakerary este binenteles ascendenta sociala Becky Sharp care se foloseste de feminitatea sa pentru a seduce oameni bogati  si de a ridiculiza clasa superioara dupa bunul plac. Aceasta este neinduratoare si calca peste cadavre in ascensiunea sa, insa cumva nu putem sa ne abtinem sa nu ne dorim ca smecheriile ei sa dea rezultat.

Anna Karenina – Anna Karenina

Lev Tolstoi a cerat o forta care este mereu asociata cu acest roman puternic. Nemultumita de viata ei de familie alaturi de Contele Karenina, un barat cu 20 de ani mai mare, aceasta se prinde intr-o aventura cu Contele Vronsky, un ofiter de cavalerie tanar care devine amantul ei. Binenteles ca este scuzata de o societate ipocrita, insa modalitatile ei obsesive si isteria sa ne impiedica sa ne-o dorim ca ruda sau prietena.

One thought on “Personaje din literatura

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.