Pro si contra abstinentei sexuale

de | iunie 8, 2015

abstinenta sexualaUnul dintre cele mai mari avantaje ale educatiei despre abstinenta sexuala este acela ca informeaza adolescentii si tinerii despre faptul ca abstinenta de la sex este singura metoda dovedita de evitare a unor sarcini nedorite. De asemenea, este la fel de dovedita si ca metoda 100% sigura impotriva afectiunilor cu transmitere sexuala care pot sa ne afecteze atat de tare.

Avantaje

Un alt avantaj al acestui tip de educatie este faptul ca ajuta la prevenirea daunelor emotionale si psihologice. Unele persoane care au facut sex mai devreme in viata lor de tineri sustin ca au regretat acest lucru si ca au purtat vina pentru foarte mult timp. In afara de aceste lucruri, cei care sustin acest program sunt de parere ca a invata adolescentii si tinerii de la a se abtine de la actul sexual pana la casatorie este de fapt o metoda foarte buna de a-i ajuta sa construiasca niste relatiimai de lunga durata si mult mai rezistente in timp.

Dezavantaje

Cel mai mare dezavantaj in acest caz al educatiei abstinentei sexuale este acela ca nu exista nici un farant cum ca aceasta metoda va preveni adolescentii sa se abtina de la a face sex inainte de casatorie. Nu a exista si nu exista nici o dovada care sa ne demonstreze acest lucru. Pe de alta parte, se presupune ca acestor adolescenti carora li s-a acordat o asemenea educatie, le vine mai mult probabil sa faca sex la o varsta mai frageda.

Se intampla exact opusul a ceea ce isi doreste acest tip de educatie. Daca vei spune cuiva sa nu faca ceva din cutare cauza, acetsa va face exact  acel lucru, nemaipasandu-i de consecinte. Unii critici ai acestei metode de abstinenta sustin ca tinerii sunt mult mai dispusi sa faca sex la o varsta mica, daca li se cere sa stea total deoparte de acest lucru, exact cum am mentionat mai sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *