Propunerea BMW pentru alimentarea masinilor electrice

By | iulie 25, 2015

bmwCu toate problemele zilelor de astazi in care trebuie sa gasim noi metode de a proteja mediul inconjurator si de a opri incalzirea globala, o multime de companii se gandesc la proiecte de masini ecologice sau hibrid. Asadar, acest lucru a dat nastere discutiilor despre infrastructura de care vom avea nevoie pentru a suporta numarul tot mai mare a masinilor electrice care apar pe sosele. Propunerea celor de la BMW- Light and Charge- ar putea fi una din cele mai viabile: acestia isi doresc statii de incarcare la felinarele care exista deja pe strazile noastre.

Prezentat deja la compania MINI in Oxford, proiectul are la baza statii de incarcare care sa se alimenteze direct din posturile care detin felinarele, integrand aceasta infrastructura ecologica in instalatiile urbane deja existente. Nu numai ca felinarile de strada se gasesc mai peste tot, acestea sunt deja legate la reteaua electrica a orasului, iar in acest fel se va reduce cantitatea de munca si de resurse necesare in furnizarea unei infrastructuri noi.

Programul Light and Charge

Cu ajutorul programului Light and Charge, grilele de incarcare vor fi montate la baza felinarelor de lumina, functionand cu plata pe baza de card de credit, care va fi integrat in acest sistem cu scopul de a elimina nevoia unui casier care sa incaseze banii.

Ideea este simpla: parchezi masina electrica BMW i3 langa felinarul de lumina, introduci cardul in statie, dupa care conectezi masina la curent. Acest lucru face mai usoara alimentarea masinilor in timpul unei calatorii. Cu ocazia acestui program, luminile vor fi inlocuite cu un sistem inteligent, controlat, LED, iar compania spera ca acest lucru va ajuta la reducerea costurilor totale a exploatarii de energie. Sistemul LED este modular si va permite ca orasul sa dispuna de patru LED-uri pentru zonele care necesita iluminare extra.

Programul Light and Charge a fost instalat ca parte a festivitatilor de la Oxford City de la mijlocul lunii iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.