Proteina din zer

de | februarie 22, 2015

Asa cum ii sugereaza si numele, proteina din zer este un tip de proteina regasita in zer, un produs rezultat in urma procesului de fabricarea al branzei. In timp ce unii sustin ca proteina din zer aduce csi cateva beneficii organismului, nu inseamna ca aceasta este total fara riscuri. Persoanele care au de gand sa adauge proteina din zer dietei lor ar trebui sa se familiarizeze mai intai cu posibilele riscuri inainte de a o incorpora in planurile lor de dieta si de alimentatie.

Portii de proteine

In timp ce proteina din zer este posibil sanatoasa pentru adulti atata timp cat este luata in portii mai mici recomandate de fabricanti, nu este totusi atat de sanatoasa pentru copii. De fapt, indivizii care consuma nu mai mult de 30 de grame de proteina din zer in fiecare luna in fiecare zi timp de 6 luni, nu se intampla sa vada nici o schimbare la nivelul organismului sau in cadrul consecintelor asupra sanatatii acestora. In mod similar, a lua doar o singura doza de proteina din zer in cantitati de pana la 50 de grame este putin probabil sa rezulte in efecte adverse.

Potentiale pericole

In timp ce proteina din zer se pare ca ar fi sigura atunci cand este folosita in cantitati limitate, cei care depasesc dozele recomandate sau care isi administreaza acest supliment mai mult de 6 luni de zile, pot dezvolta complicatii foarte serioase de sanatate.  Un cosum excesiv de proteina din zer poate fi foarte periculoasa mai ales pentru cei care sufera de boli de inima, de vreme ce poate rezulta in dezvoltarea unor rimuri ale inimii anomrale si posibile socuri cardiace sau le poate completa pierderea functiilor inimii.

Sanatatea organelor

A lua astfel de proteine in exces sau pentru mai mult de 6 luni de zile poate fi foarte periculos in special pentru sanatatea ficatuluio si a rinichilor. Ar trebui sa se stie ca un consum pe termen lung si excesiv ar puea dauna foarte tare rinichilor iar organismul va avea nevoie de un posibil transplant.

Un comentariu la „Proteina din zer

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *