Pentru a reusi sa „vedem” razboiul, nu trebuie decat sa ne uitam la cerul senin, catre orbita Pamantului, unde, spun specialistii, va izbucni urmatorul razboi.
Golul din spatiu ar putea reprezenta ultimul loc unde un astfel de conflict ar putea lua nastere, numai ca spatiul nu mai este chiar atat de gol in prezent. Aproximativ 1300 de sateliti orbiteaza pamantului intr-un spatiu supraaglomerat deja, care ofera comunicatii la nivel global, navigare prin GPS, prognoza meteo dar si supraveghere planetara.
Pentru organizatiile militare care se bazeaza pe o buna parte din acesti sateliti pentru razboiul modern, spatiul cosmic a devenit campul de lupta final, in care Statele Unite vor deveni, necontestat, regele lumii. In prezent, din moment ce Rusia si China se lupta in mod agresiv sa provoace superioritatea Statelor Unite in spatiu, datorita unor programe spatiale ambitioase proprii, lupta pentru putere ar putea da nastere unui conflict care ar putea paraliza intreaga infrastructura a planetei. Si, cu toate ca razboiul ar putea incepe in spatiu, un astfel de conflict ar putea sa se continue cu usurinta la suprafata pamantului.
Razboiul din spatiu
Tensiunile politice dintre mai mult state sa apropie de un „punct de fierbere” din cauza unor evenimente, inclusiv testele recente a posibilelor arme anti-satelit a Chinei sau a Rusiei.
Astfel, exista mai multe modalitati de a dezactiva sau de a distruge satelitii, dincolo de lansarea unor rachete. O nava spatiala ar putea pur si simplu sa se apropie de un satelit si sa pulverizeze spray peste lentilele sale optice, sau sa rupa manual antenele sale de comunicatii, sau ar putea sa ii destabilizeze orbita. Laserele sunt folosite pentru a dezactiva temporar sau chiar permanent componentele unui satelit, in special senzorii cei mai sensibili, dar si microundele sau transmisiile de la si catre sol.