Recomandari pentru alegerea unei firme de curatenie

de | februarie 9, 2015

Mentinerea curateniei este o situatie problematica uneori. De ce problematica? Pentru ca la programul haotic pe care il avem zi de zi, viata alerta pe care o ducem jongland cu viata personala si cea profesionala nu ne mai permite timp si pentru curatenie. De aceea, din ce in ce mai multi, atat persoane fizice cat si persoane juridice, apeleaza la firme de curatenie profesionala.

Exista o diversitate mare si pe piata de astfel de servicii, se ofera atat curatenie generala, cat si dupa constructor, dar si alte tipuri de servicii mai simple, precum curatenie zilnica, intretinerea plantelor ornamentale, spalarea suprafetelor vitrate si altele. Ai nevoie, sa spunem, de un serviciu de genul spalat mocheta ieftin si rapid. O simpla cautare pe Google, pentru ca astfel de afaceri au identificat si segmentul online ca fiind unul foarte profitabil, te va aduce fata in fata cu firme de curatenie care ofera astfel de servicii.

Pasii de urmat in alegerea unei firme de curatenie incep cu identificarea nevoii. Este locuinta sau cladire de birouri? Este o institutie sau o casa de vacanta? Sunt camere sau suprafete unde trebuie insistat mai mult? Este o suprafata locuita sau una in care constructorul tocmai a terminat lucrarea si trebuie facuta curatenie dupa acesta? Astfel de intrebari trebuie sa iti pui pentru a sti exact ceea ce ai nevoie.

Pe langa cautarile online, pe care fiecare dintre noi le facem in ziua de astazi, mai poti cere recomandari in acest sens si de la familie, prieteni, cunostinte sau parteneri de afaceri care apeleaza deja la astfel de firme de curatenie. Poti obtine chiar si un bonus sau un discount daca vii printr-o recomandare.

O alta recomandare ar fi sa alegi o societate care sa stabileasca tariful pe suprafata sau total lucrare si nu pe numarul de ore lucrate, pentru ca in acest caz personalul angajat poate pur si simplu sa traga de timp pentru a obtine un pret mai mare.

Pretul nu trebuie sa fie un factor determinant. Chiar daca poate esti atras de tarifele mai mici oferite de unii, nu trebuie sa iti asumi riscuri care sa implice calitatea si timpul de executie. La un pret mai mare vei fi multumit si de rezultate, vei primi si servicii de calitate.

Un alt lucru de care trebuie sa tii cont sunt si produsele si agentii chimici de curatare folositi. Poate unele suprafete sunt mai sensibile, poate nu doresti sa fie folosite anumite substante toxice, si de aceea trebuie sa te informezi si despre ce produse de curatenie sunt folosite.

Tinand cont de toate aceste aspecte vei reusi sa faci alegerea potrivita, serviciile oferite te vor multumi si te vei asigura ca mediul in care locuiesti sau in care iti desfasori activitatea este unul sanatos si curat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *