Sarac intre bogati

de | iunie 27, 2015

prieteniCu siguranta au existat o multime de momente in care te-ai simti neglijat, penibil si pe dinafara atunci cand umblai impreuna cu grupul tau de prieteni? Motivele pot fi multe, insa un motiv destul de resimtit poate fi lipsa banilor, dar nu o lipsa a banilor temporara, ci o lipsa a banilor permanenta. Adica tu esti saracul in grupul tau de prieteni. Asa cum exista notiunea de clovnul grupului, asa cum este notiunea de copil de bani gata al grupului si asa cum este tipul popular din grup, asa si tu reprezinti tipul sau tipa saraca a grupului.

Insa, asta nu trebuie sa fie o problema si nu inseamna ca de acum va trebbui sa incetezi sa mai umbli cu acesti prieteni cu mai multi bani decat tine, doar pentru ca nu poti sa scoti din buzunar la fel de multi lei ca si ei. Poate ca tu ai o situatie financiara mai proasta, fie ca ai un salariu mai mic, fie ca ai o situatie financiara de acasa mai slabuta, dar ai si tu calitatile tale si in mod normal, oricum prietenii nu se aleg dupa bani si dupa cat pot sa faca cinste.

Cel mai bine este, atunci cand faci parte dintr-un asemenea grup, sa spui adevaru despre cine esti, despre cat de putini bani ai de fapt si nici sa nu-ti fie rusine pentru aceste lucruri. Daca esti invitat la o petrecere foarte scumpa intr-un club de distractie, insa ai alte planuri pentru banii pe care i-ai putea risipi acolo, spune adevarul. Spune-le acestor prieteni ai tai ca nut-i permiti asta si ca nu vei veni la acea petrecere. Nu te simti rusinat de lucrul acesta. Oricand banii cheltuiti pe altceva decat pe distractie si shopping va fi o varianta mai buna. Daca vei minti si se va afla, vei fi mai apoi tratat ca un mincinos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *