Semnificatia familiei

de | martie 7, 2015

„Familie” este un singur cuvant cu foarte multe intelesuri. Oamenii au diferite modalitati de a defini o familie si ceea ce inseamna sa faci parte dintr-o familie pentru fiecare in parte. Familiile difera in termeni de trasaturi economice, culturale, sociale si multe alte lucruri, insa ceea ce are in comun fiecare familie este faptul ca oameniim care se numec a face parte din familie dau de inteles clar ca acesi oameni le sunt importanti destul de mult astfel incat sa se poate numi o familie.

Definitia familiei

Dictionarul defineste familia in mai multe feluri. O defintie este ca familia e un grup social fundamental intr-o societate si consta in mod normal in unul sau doi parinti si copiii acestora. In timp ce aceasta definitie este un punct de start foarte bun, exista cateva structuri de familii moderne care sunt excluse de aceasta definitie, cum ar fi cuplurile fara copii sau alte variatii in cadrul unor asemenea unitati de familii.

O alta definitie  este cea de doi sau mai multi oameni care impartasesc scopuri si valori comune, au preluate angajamente  de terme ung unul catre celalalt si locuiesc de obicei in acelasi loc. Aceasta definitie include de obbicei vasta majoritate a unitatilor famiilor moderne.

Cine face parte din familie?

Familia traditionala consta intr-un tata, o mama si un copil. Aceasta este familia care ne este prezentata la TV ca si cum ar fi familia tipica. Oricum, secolul 21 ne prezinta o varietate de unitati familiale, unele foare diferite  de standardul din anul 1950. In ziua de azi, copii sunt deseori crescuti de catre un singur parinte si locuiesc doar cu acel parinte, sunt crescuti fie de bunici sau de catre parintii  gay. Unele familii opteaza pentru a nu avea deloc copii sau nu pot avea copii din cauza unor complicatii medicale ori din cauza barierelor emotionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *