Sfaturi pentru calatoriile in interes de serviciu

de | mai 12, 2016

Atunci cand lucrezi intr-o corporatie sau intr-o mare companie, te poti astepta uneori ca la prima ora a diminetii sa fii anuntat ca trebuie sa mergi intr-o deplasare pentru a discuta cu partenerii si colaboratorii dintr-o tara mai apropiata sau mai indepartata.

Intr-o astfel de situatie te poti vedea pus in incurcatura. Poate ca nu ai nimic pregatit, nu ai suficient timp sa te organizezi, asa ca va trebui sa iei cu tine doar strictul necesar si sa pleci. O calatorie in strainatate, in interes de serviciu, nu trebuie sa fie un factor de stres. Uite in continuare cateva idei care te vor ajuta.

  1. Fa-ti din timp o lista de lucruri de care vei avea nevoie

E primul si cel mai important lucru pe care il vei avea de facut. In acest fel te asiguri ca nu vei uita obiecte de stricta necesitate. Haine, documentele de calatorie, cativa bani pentru situatii neprevazute, telefon, laptop, incarcatoare de voiaj ar putea fi doar cateva elemente de pe aceasta lista.

2. Impacheteaza dinainte

Odata ce ai conceput lista mentionata anterior, poti sa pregatesti o geanta de voiaj cu cateva din lucrurile mentionate. O vei pastra acolo, intr-un colt al biroului de acasa sau de la serviciu pentru acele situatii in care se impune sa pleci imediat.

3. Nu impacheta prea mult

Un bagaj de mana ar trebui sa iti fie suficient pentru o calatorie de afaceri sau in interes de serviciu. Nu e ca si cum ai pleca si te-ai intoarce din strainatate dintr-un concediu sau o vizita la rude. Nu trebuie sa impachetezi si sa iei cu tine foarte multe lucruri, pentru a fi nevoit sa apelezi la o firma de transport pachete si colete din Italia, Franta, Spania, Danemarca, Germania sau oricare alta tara, atat la plecare cat si la intoarcere.

4. Ia cu tine si cateva rezerve

Ma refer aici la consumabile, pentru ca nu stii niciodata cand ai nevoie de ele si iti lipsesc. Pare un sfat banal, dar e totusi foarte util. Ia cu tine o periuta de dinti de rezerva, un prosop, sosete, haine de schimb in cazul in care iti murdaresti costumul pe care il ai, copii dupa documentele de care te vei ajuta in calatoria de afaceri si bani cash, pentru ca nu te poti baza doar pe carduri de credit sau debit in calatoriile in strainatate.

5. Fii atent la detalii

Chiar si in cazul in care ajungi intr-o tara pe care nu ai mai vizitat-o, informeaza-te dinainte despre cele mai accesibile mijloace de transport, pune la punct detalii precum traseul de urmat odata ce ai ajuns la destinatie si fa-ti un plan pentru fiecare zi.

Pe cat posibil, fa toate aceste demersuri dinainte, pentru a nu te trezi cu surprize neplacute. Ajuta-te de tot ceea ce poti pentru ca orice calatorie in interes de serviciu sa fie cat mai eficienta si productiva. Daca mai ai si alte sfaturi pe care le-am omis, le astept in sectiunea de comentarii. Calatorii placute!

Un comentariu la „Sfaturi pentru calatoriile in interes de serviciu

  1. Adrian

    chiar utile sfaturile, mai ales pentru cei care sunt tot timpul surprinsi de sefi cu delegatii si deplasari – spun asta din proprie experienta 🙂 no offense boss daca citesti asta

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *