State cu costuri scazute de viata

de | ianuarie 17, 2015

Iowa. Costul traiului in acest stat este cu aproximativ 11% mai scazut decat media nationala obisnuita. Indexul de plata al chiriilor si utilitatilor este sub 90, in timp ce costurile de transport sunt de 91.

Texas. O casa obisnuita in zona metropolitana Houston in acest stat costa aproximativ 239.000$ iar cheltuielile lunare cu energia vin in jur de 151 de $. Indexurile pentru utilitati si chirie ale acestui stat sunt sub 90, in timp ce indexurile pentru costurile cumparaturilor, ale transportului si sanatatii sunt sub aproximativ 95.

Oklahoma. Acst stat este clasat ca avand un pret pe locuinta mediu intr-o zona metropolitana ca Ponca City de aproximativ 265.000 $ si o plata lunara a energiei de 149$. Costurile lunare legate de chirie, cumparaturi, utilitati si transport au indexurio de aproximativ 95 sau chiar si mai putin.

Tennessee. Indexul de utilitati a acestui stat este de 79, indexul chiriei este de 88 iar indexurile costurilor de sanatate si transport sunt de 90. O casa in zona metropolitana Jacksonville-Madison County costa in jur de 211.000 de $. Casele din acest stat au plati lunare ale energiei in jur de 146 de $.

Kansas. O casa in zona metropolitana Dodge City are un pret mediu de 261.000 $ iar platile la energie costa, in medie, in jur de 141$ le luna. Indexurile pentru chirii si utilitati in acest stat sunt sub 90, in timp ce indexul costurilor de transport sunt de 92, in timp ce pentru sanatate este 95.

Cele mai multe surse ale costurilor de trai ofera un index impotriva mediei nationale in ceea ce priveste 100 de categorii legate de gospodarie. Aceste categorii includ itemi cum ar fi costurile pentru mancare, chirie, trasnport, taxe si recreere. Drept exemplu al acestor indexuri, daca un index al chiriilor in San Francisco arata 275, atunci cheltuielile pentru intretinere in oras sunt cu 75% mai mari decat in restul natiunii. Categoriile legate de intretinere si taxe contin 80% dintre diferenta de costuri intre doua zone.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *