Totul despre minunata Nicaragua

de | decembrie 19, 2015

Orasul Granada a fost construit cu multe secole in urma de catre colonistii spanioli. Arhitectura coloniala spaniola originala a spectaculosului oras care data din secolul 16 este la fel de bine conservata si pastrata, transformand tot orasul intr-un fel de muzeu dechis tuturor vizitatorilor si localnicilor. Daca tot te afli acolo, o excursie si o urcare pe vulcanul Mombacho sau o excurise cu caiacul catre micile insule de pe langa oras, sunt de asemenea niste activitati ce merita a fi intreprinse.

Lacul Nicaragua este cel mai mare lac cu apa dulce din America Centrala si printre cele 20 de lacuri cu apa dulce din lume. La 71 de km lungime si 161 km latime, este masiv, am putea spune. Poti inota in voie, poti pescui si poti vizita chiar si insula din centrul acestui lac minunat.

León Viejo este denumit dupa orasul Leon din Spania. A fost construit in anul 1524 si abandonat la mai putin de un secol dupa aceea, dupa ce un cutremur l-a devastat. Astazi, León Viejo este un loc de atractie turistica din toata lumea din patrimonul UNESCO. In secolul 19, Nicaragua a stabilit un nou León drept capitala sa.

De vreme ce orasul nu mai este capitala a Nicaragua, este totusi un oras universitar important. Are un Muzeu al Revolutiei fascinant care descrie si demonstreaza istoria miscarilor Sandinista, si ceva din arhitectura lumii vechi spaniole.

In afara litoralului Marii Caraibelor al Nicaragua, exista cateva perechi de insule numite Corn Islands. Acestea constituie o destinatie de vacanta perfecta si foarte putin costisitoare, atat pentru excursionistii cu rucsacul in spinare, cat si pentru cei mai bogati. The Big Corn ofera ceva lux mai mult si este si mai costisitor decat celelalte insule. The Little Corn, totusi, este o insula mai ieftina pentru orice student cu rucsacul in sparte care iti doreste sa experimenteze ceva mai aparte si mai exotic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *