Totul despre panourile fotovoltaice

de | februarie 18, 2015

Oamenii se confrunta cu diferite probleme atunci cand vine vorba despre plata facturilor la electricitate sau intretinere. Costurile facturilor par sa creasca din ce in ce mai mult in ciuda faptului ca veniturile din tara noastra nu sunt pe masura cheltuielilor.

Totusi, oamenii incearca sa faca tot felul de lucruri pentru a face economie si pentru a plati cat  mai putin la sfarsitul lunii, atunci cand vin facturile.  Este foarte bine pentru ca in ultima vreme au inceput sa apara tot felul de dispozitive care reusesc sa micsoreze costul facturilor.

Panourile solare fotovoltaice sunt unele din inovatiile potrivite pentru scaderea semnificativa a costurilor facturilor lunare. De exemplu, decsolar.ro pune la dispozitie o serie de astfel de dispozitive la care oamnii par sa apeleze din ce in ce mai multe. Ce este un sistem fotovoltaic?

Panourile solare fotovoltaice sunt folosite pentru convertirea energiei solare in energie solara. De fapt, radiatia solara este tranformata in energie electrica in mod direct, prin utilizarea unor materiale semiconductoare, care ajuta la creare tensiunii intr-un material dupa ce a fost expus la lumina. Aceste panouri fotovoltaice sunt de regula din siliciu cristalin si arseniu de galiu iar odata cu cresterea cererii de energie regenrabila fabricarea acestor panouri incepe sa creasca.

Care sunt avantajele panourilor solare fotovoltaice? Ei bine, din ce in ce mai multi proprietari de case incep sa investeasca in panouri fotovoltaice pentru a reduce consturile la facturile de energie electrica dar si pentru a deveni independenti din punct de vedere energic.

Un principal avantaj de care beneficiezi odata cu montarea panourilor solare este faptul ca vei avea costuri mult mai mici la intretinere. Dupa instalarea initiala nu mai este nevoie de reparatii deoarece exista parti mobile care trebuie sa fie intretinute sau inlocuite. Odata ce ati terminat instalarea sistemului aceste cheltuieli de intretinere si de reparatii nu mai sunt necesare, spre deosebire de generatoarele electrice sau de turbine.

De asemenea, un alt avantaj il constituie faptul ca aceste panouri au o durata foarte lunga de viata. S-a dovedit faptul ca majoritatea producatorilor ofera relativ 25 de ani de garantie, insa durata lor de viata este mult mai mare.

Panourile fotovoltaice reprezinta optiunea optima pentru a transforma energia solara in energie electrica si sunt foarte utile in zonele cu spatiu limitat. In plus, costurile de instalare nu sunt deloc mari asa cum tinde sa credem, ba chiar dimpotriva. Ele sunt destul de prietenoase cu mediul inconjurator pentru ca nu mit gaze nocive pentru mediu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *