Traiul intr-un climat uscat

de | martie 22, 2015

Daca locuiesti intr-un climat rece unde este mai mereu iarna sau daca locuiesti undeva prin desert, poti depinde foarte mult de faptul ca aerul va fi uscat mai mereu. Exista posibilitatea sa ai parte de reactii adverse la acest gen de uscaciune intr-un numar mai mare de feluri, si a combate acest lucru nu este atat de simplu daca vrei sa ramai intr-un asemenea mediu pentru mai mult timp.

La ceea ce reactionezi tu, totusi, nue ste temperatura din exterior si umiditatea, ci mai ales umiditatea relativa din interior. RH este o masura  a cat de multa umezeala se afla in aer. De indata ce caldura este pornita  pe timp de iarna sau de indata ce soarele atinge nisipul desertului, acele nivele de umiditate din interior scad foarte mult.

Ar putea fi o umiditate de 67% in exterior si o umiditate relativa de 20% in interior, sau chiar mai putin.  Acest nivel afecteaza mobilei, cartilor, animalelor de companie, dar si noua, oamenilor. Umiditatea scazuta nu numai ca poate cauza uscaciunea pielii, ci de asemenea si mancarime, sangerari nazale, probleme de sinus, afectiuni respiratorii, somn deranjat si dureri musculare. De asemenea, acest lucru se poate traduce si prin marea atragere de raceli si de gripa. De fapt, poti respira mult mai bine un aer rece, decat un aer foarte uscat si inecacios.

Asadar, ce poti face in asemenea situatii? Caldura  trebuie sa ramana pornita, daca este rece afara. Daca locuiesti in desert, poti folosi aerul conditionat, insa acest lucru aduce dupa sine probleme respiratorii, la fel de bine ca si crearea unui soc asupra intregului sistem corporal daca te muti intre spatiul interior care este ventilat cu aer conditionat si spatiul exterior calduros. Ai putea face mai multe lucruri pentru a face sa-ti fie mai bine, atat tie, cat si celor care locuiesc cu tine, dar si mediului in care traiesti si a obiectelor tale personale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *