Uleiuri naturale pentru prajit

de | martie 2, 2015

Untul vegetal  are de asemenea o aroma neutra  care functioneaza la fel de bine si oentru prajeli. Ca si untura, se incalzeste foarte usor si rapid la temperaturi mai ridicate. Din nefericire, untul vegetal este poate cea mai putin sanatoasa optiune, pentru ca ar contine grasimi acizi grasi trans.

Uleiul de alune are o aroma neutra si are un punct de fum destul de ridicat si rezonabil. Da de asemenea mancarurilor prajite o culoare mai intensa si mai inchisa, si, in mai multe cazuri, le afce sa fie destul de crocante. Grasimle mononesaturate sunt de asemenea mai bune si pentru o dieta sanatoasa pentru inima.

Prajitul in tigaie. Se recomanda uleiul de canola, uleiul extra light de masline si uleiul de alune pentru prajitul in tigaie datorita gustului usor si simplu, punctului de fum foarte inalt si a profilului ce il are asupra sanatatii. Oricum, in Franta, chefii din bucataria frantuzeasca  adora sa prajeasca cu grasime de gasca si rata datorita aromelor minunate pe care aceste grasimi le ofera mancarurilor  savuroase si speciale, in special cartofilor prajiti.

Soteul. Se recomanda cateva uleiuri la temperaturi mai ridicate pentru prajit datorita aromelor unice si simple, dar si datorita beneficiilor pe care le au acestea asupra sanatatii. Incearca uleiul de canola, uleiul de avocado si uleiul dins eminte de struguri. Pentru cei cu un simt al aventurii (sau pentru cei care tin o dieta paleo), incearca sotatul cu grasime din sunca.

Prajitul simplu. Se sugereaza acteva uleiuri pentru acest tip de gatit cu grasime. Orice ulei cu un punct de fum rifdicat este foarte grozav pentru prajit, insa in traditia chineza a gatitului, este folosit mai ales uleiul de alune. Se recomanda de asemenea  uleiul din tarate de orez, uleiul de porumb si uleiul de sofran.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *