Controversele Bibliei

de | august 19, 2015

biblieProbabil ca nicio alta carte nu reuseste sa starneasca atat de multe controverse precum o face Biblia. Scrierile sale starnesc credintele atat a celor credinciosi cat si a celor necredinciosi. Una din cele mai mari controverse este aceea ca Biblia poate fi folosita ca un document istoric. Chiar si asa, pe masura ce toata lumea pretinde ca dezbate cuvantul lui Dumnezeu doar din principiu, uneori adevarata miza pentru care lupta este reprezentata pentru propriul interes, cum ar fi cariera si banii.

Citim oare versiunea corecta a Bibliei? Avem dreptul sa aflam adevarul despre ea? Acestea sunt cele mai mari controverse care sunt legate de distrugerea mastilor mumiilor cu scopul de a gasi resturi din Biblie dar si din alte documente istorice. Pana nu demult, cele mai recente copii ale Evangheliilor au fost din secolul al doilea.

Insa, oamenii pot fi capabili sa gaseasca si alte fragmente biblice mai vechi din papirusurile care au fost folosite pentru a modela mastile mumiilor. De asemenea, oamenii de stiinta au mai descoperit ca pot prezice varsta scrierilor folosind tehnica analizei cu carbon 14 dar si analiza scrierii de mana.

Nevasta lui Dumnezeu

In functie de unele descoperiri arheologice dar si a unor referinte din Biblia ebraica, unii arheologi dar si sustinatori ai Bibliei sustin ca Dumnezeu a avut o sotie, Asherah, iar ca israelitii antici au venerat ambele divinitati. Istoricul Rafael Patai a propus aceasta teorie in anul 1967. Apoi, in anul 2012, Francesca Stavrakopoulou a reintrodus aceasta teorie, citand dovezi din artefacte antice si texte.

Potrivit Francescai Stavrakopoulou, statuia lui Asherah a fost venerata in Ierusalim in templul Domnului, iar Cartea Regilor vorbeste despre femei care veneau la templu pentru a o venera pe Asherah. In dezbaterea religioasa despre avort, oamenii au discutii controversate asupra unui pasaj din Exod- 21:22-25.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *