Inedit despre masini

de | decembrie 12, 2014

Daca esti sub 40 de ani, tu sau unul dintre apropiatii tai probabil ca are un Cozy Coupe. Produse de catre fabricantul de jucarii american Little Tikes, masinutele rosu si galben si-au demonstrat popularitatea enorma inca de la introducerea lor in anul 1979. Descrise drept o incrucisare intre  un Volkswagen Beetle si masina lui Fred Flinstone, Coupe-urile sunt manevrate cu ajutorul propriului picior al bebelusului.

De multi ani, Cozy Coupe-urile erau cele mai bine vandute masini din America, intrecand chiar si alte modele mai populare de maasini cum ar fi seriile Ford F si Honda Accord. Doar in anul 2008, cu un an inainte de aniversarea de 30 de ani a masinii, 457.000 de Cozy Coupe-uriau fost vandute.

Masinile fara sofer. Aceste masini sunt unul dintre cele mai intalnite lucruri in Sf-uri, si aparand in filme ca I, Robot si Minority Report-ca sa nu mai mentionam clasicul de televiune Knight Rider. Exista de fapt destul de multe proiecte pentru dezvoltarea unei masini fara sofer, insa cel mai promitator este detinut de catre gigantul motor de cautare Google, care a modernizat cel putin 10 vehicule diferite ca sa le piloteze singur.

Proiectul Google s-a demonstrat a avea un mare succes-dupa ce s-a logat pe aproximativ 300.000 de mile pe drumurile active, auu existat doar doua incidente, unul in care masina a fost condua manual de catre o persoana si inca unul in care vehiculul a fost busit de catre un alt conducator.

Implicatiile unei asemenea tehnologii sunt uimitoare. Accidente de masina, care de obicei implica vietile miilor de oameni in fiecare an doar in Statele Unite, ar putea fi eliminate in mod virtual prin eliminarea factorului uman de la condus. Nu vor mai fi betivi, batrani si tineri teribilisti care sa provoace atatea pagube pe autostrazi si strazi. A trimite  un mesaj de pe mobil din spatele volanului nu ar mai fi o posibila fatalitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *